ΕΡΤ3 – «JFK: Πίσω από τον Μύθο/JFK: Fact & Fable» – A’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

2 Min Read

Το ωριαίο ντοκιμαντέρ «JFK: Πίσω από τον Μύθο/ JFK: Fact & Fable», παραγωγής Η.Π.Α. 2016, παρουσιάζει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ3 την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 23:00.

Η κληρονομιά του προέδρου John F. Kennedy είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στην αμερικανική κουλτούρα, που παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς προέδρους στην ιστορία, ακόμη κι ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν έχουν ζωντανή ανάμνησή του. Ωστόσο, πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι η εικόνα του JFK που οι περισσότεροι από εμάς σεβόμαστε είναι μια εικόνα που δημιουργήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη σύζυγό του, Jaqueline Kennedy.

- Advertisement -

Το  ντοκιμαντέρ αποτελεί μια νέα ματιά στο μυστήριο του Kennedy , προσφέροντας μια οικεία προοπτική για την άνευ προηγουμένου επιρροή της πρώην πρώτης κυρίας Jaqueline Kennedy στην κληρονομιά του συζύγου της, καθώς και στον σχεδιασμό της σύγχρονης προεδρίας όπως την ξέρουμε. Από το Air Force One στο Οβάλ Γραφείο μέχρι τον Κήπο των Ρόδων, η Jackie σχεδίασε τα σύμβολα της προεδρικής εξουσίας που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τον ρόλο που έπαιξε στην αναμόρφωση της σύγχρονης προεδρίας εκλαϊκεύοντας την εικόνα του Camelot, ενώ αυτή βρισκόταν πίσω από τη μοντέρνα εμφάνιση του Air Force One, πείθοντας  την κυβέρνηση να ζωγραφίσει τις λέξεις «Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής»  πάνω στο προεδρικό αεροπλάνο.

Η ταινία συνδυάζει πλάνα αρχείου και φωτογραφίες του JFK και της οικογένειάς του με σχόλια του Αμερικανού ιστορικού και συγγραφέα Thurston Clarke και του Larry Sabato, διευθυντή του Κέντρου Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, επίσης βιογράφου του  Kennedy και ειδικού στην κληρονομιά του.

Η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή της στην ΕΡΤ3

Μοιραστείτε την είδηση