ΕΡΤ3- Όταν πατήσαμε στο Φεγγάρι – Ωριαίο ντοκιμαντέρ

2 Min Read

Στις 20 Ιουλίου 1969, ο αστροναύτης  Νιλ Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του  στη Σελήνη. Ήταν το σπουδαιότερο επίτευγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ήταν μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο. Με αφορμή την επέτειο από την πρώτη προσεδάφιση  ανθρώπου στη Σελήνη, η  ΕΡΤ3  προβάλλει την Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 22:00 το ωριαίο ντοκιμαντέρ «Όταν πατήσαμε στο Φεγγάρι/ The Day We Walked to the Moon».

Με αφήγηση του Μαρκ Στρονγκ, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται  στην ιστορική εκείνη ημέρα, μέσα από εντυπωσιακό υλικό και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της αποστολής του Apollo 11, συμπεριλαμβανομένων των αστροναυτών Μάικλ Κόλινς και του εμβληματικού επικεφαλής πτήσης Τζιν Κρανζ.  Περιλαμβάνονται επίσης συνεντεύξεις του καθηγητή Μπράιαν Κοξ, του αστροφυσικού και κιθαρίστα των Queen  Μπράιαν Μέι και των σπουδαίων αστροναυτών Φρανκ Μπόρμαν και Τσάρλι Ντουκ.

- Advertisement -

Οι αξιωματούχοι της NASA αποκαλύπτουν πόσο κοντά  στην αποτυχία έφτασε το Apollo 11 κατά την επικίνδυνη κάθοδό του στη σεληνιακή επιφάνεια, ενώ τα μέλη των οικογενειών των αστροναυτών θυμούνται πώς βίωσαν τις  ιστορικές εκείνες ώρες καθώς και την  αγωνία που ένιωσαν για  το ταξίδι της επιστροφής των αγαπημένων τους στη Γη.

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά επίσης τη σημασία της πρώτης αποστολής στη Σελήνη για την Αμερική, σε μια εποχή όπου κυριαρχούσαν ένας μη δημοφιλής πόλεμος, αυτός του Βιετνάμ, και ο ψυχροπολεμικός  ανταγωνισμός για τα πυρηνικά όπλα  με την Ρωσία.

Ακόμα και σήμερα η προσεδάφιση στη Σελήνη παραμένει ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας – μια στιγμή που χαράχτηκε για πάντα στο μυαλό των 600 εκατομμυρίων ανθρώπων που την παρακολούθησαν ζωντανά  από την τηλεόραση σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση