Εθνική Μπάσκετ Ανδρών. Η αγαπημένη των Ελλήνων.  Του Ευσταθίου Λαμπριανίδη

2 Min Read

                                                      

Είμαστε κοντά στην Εθνική Μπάσκετ Ανδρών. Αύριο, 2-7-2024, αρχίζει το προολυμπιακό τουρνουά στην Αθήνα. Περιμένουμε το ποθητό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Οι ευχές μας συντροφεύουν τους  αθλητές μας.

- Advertisement -

       Κώστα Σλούκα, πιστεύουμε ότι είσαι τραυματισμένος. Αν ήμουν στη θέση σου θα δήλωνα παρών στο προολυμπιακό τουρνουά ως ενεργό μέλος της δωδεκάδος.

       Με τη συμμετοχή του γίγαντα Γιάννη, η  δική σου πινελιά θα μας εξασφαλίσει το χρυσό εισιτήριο. Ξανασκέψου το. Σφίξε τα δόντια. Προσπάθησε να φανταστείς τι λύπη θα σκορπίσει στους Έλληνες μια αναπάντεχη αποτυχία. Δες την επόμενη ημέρα από τώρα. Επιλέγουμε : αγαλλίαση και ευφορία  ή  απογοήτευση και δυστυχία;

       Σε θέλουμε στη δωδεκάδα μόνο για ένα δευτερόλεπτο. Αυτό  το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα του τελικού με την Σλοβενία που με τρίποντό σου και θα λήξει ο αγώνας και θα πάρουμε το χρυσαφένιο εισιτήριο.

     Δεν σε θέλουμε στα υπόλοιπα παιχνίδια που θα προηγηθούν και δεν θα σε χρησιμοποιήσει ο προπονητής σου στον τελικό με την Σλοβενία, αν  όλα κυλήσουν κατ΄ ευχήν. 

     Σε θέλουμε κατά το τέλος του αγώνα που με καθοριστικά σου τρίποντα θα φέρεις τα πάνω κάτω, αν χρειαστεί. 

    Ίσως έχεις λίγες ώρες  ακόμη στη διάθεσή σου..

    Θυμήσου τον Κυναίγειρο, τον υιό του Ευφορίωνος, αδελφό του τραγικού ποιητού Αισχύλου, ο οποίος έπεσεν εν Μαραθώνι, συλλαβών δια της χειρός έν των αποπλεόντων Περσικών πλοίων (Ηρόδοτ. ΣΤ,114). Ότε τω εκόπη αυτή, συνέλαβε την ναυν δια της ετέρας, και ταύτης κοπείσης, δια των οδόντων (Justin II, 9). 

    Εξήγησε στο ιατρικό team  της ομάδος σου  : « Η  πατρίς  με καλεί..»

    Είναι η τελευταία ευκαιρία της εθνικής μας, και η δική σου μαζί.

    Δώσε στην εθνική την ελάχιστη βοήθεια που σου ζητεί.

    Περιμένουμε με αγωνία να δεις την σοβαρότητα της στιγμής

   1-7-2024

Μοιραστείτε την είδηση