Έτη φωτός

1 Min Read

Μας χωρίζουν έτη φωτός από τη Σουηδία, τη Δανία και όλες αυτές τις χώρες που οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις τους δουλεύουν αθόρυβα, ζουν αθόρυβα και παραιτούνται χωρίς να υπάρξουν συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Εδώ, για να έρθει ένας πρωθυπουργός (όχι τώρα αλλά πάντα) κινητοποιείται ένας ολόκληρος μηχανισμός. Κλείνουν οι δρόμοι και δεν μπορούν να περάσουν ούτε τα σχολικά για να μεταφέρουν τα παιδιά στα σπίτια τους. Διμοιρίες αστυνομικών κινητοποιούνται δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στην πόλη.

- Advertisement -

Όλα αυτά για μια συμβολική επίσκεψη. Από την οποία δεν προκύπτει τίποτα σημαντικό, απλά δίνεται η ευκαιρία σε κάποιους να κάνουν ότι δήθεν καταθέτουν τους προβληματισμούς μιας ολόκληρης κοινωνίας και σε κάποιους άλλους ότι τους ακούν.

Στην εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα και όλα ταξιδεύουν με ταχύτητα φωτός, η εικόνα τεράστιων κυβερνητικών, σχεδόν αποκλειστικά αποτελούμενων από μεσήλικες άνδρες, αποστολών, μοιάζει βγαλμένη από το παρελθόν. Το μέλλον ζητά μεγαλύτερη συμμετοχή από τη βάση, μεγαλύτερη ποικιλία στην εκπροσώπηση, γρήγορες αποφάσεις και σημαντικές επενδύσεις στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Αλλιώς θα μείνουμε εδώ που είμαστε.

Μοιραστείτε την είδηση