Ετήσιος χορός και κοπή πίτας των Μακεδνών

3 Min Read

Ημέρα γιορτής για το Σύλλογο μας η Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017!

Σε αντίθεση με το χορό της ζωής που έχει τους δικούς του ρυθμούς και εμείς μαθαίνουμε αδιάκοπα τα βήματα που ολοένα αλλάζουν, καθώς κυλάει ο καιρός….ο χορός «των Μακεδνών» κύλησε στους ρυθμούς της παραδοσιακής μας μουσικής, όμορφα δοσμένης από την υπέροχη ορχήστρα του Γιάννη Γρίβα!

Γέμισε από αγαπητά και αγαπημένα πρόσωπα η όμορφη αίθουσα του κέντρου «ΑΚΡΙΤΑΣ». Φορείς της τοπικής κοινωνίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων δάσκαλοι, μέλη και φίλοι που αγαπούν και στηρίζουν το Σύλλογο σε όλες του τις εκδηλώσεις, αφέθηκαν στην μαγεία των ήχων της μουσικής.! Και ξεκλείδωναν σταδιακά οι ψυχές όλων αποκαλύπτοντας γλυκά ,δια του χορού , όλα τα μυστικά τους! Είναι που ο χορός εμπνέει, ενώνει και ανοίγει φτερά στον κόσμο των αισθήσεων και των συναισθημάτων..!

Αίφνης σε μια άκρως φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα ομόρφυνε η διάθεση, έγιναν λαμπερά τα πρόσωπα, ασταμάτητοι οι χοροί, γλυκά τα χαμόγελα και ο καθένας ζούσε την δική του μοναδική στιγμή έκφρασης…! Κάπως έτσι γίνεται ωραία η ζωή, αισθαντική, θελκτική, γίνεται όμορφη..!

Τα παιδιά μας είχαν την τιμητική τους..! Χόρεψαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους, με την δασκάλα τους κα Βάσω Μπαντελά να κλέβει την παράσταση, συνοδεύοντας τα βήματά τους με την υπέροχη φωνή της!

Στο Σύλλογο έπεσε το φλουρί της πίτας, με την ευχή της προέδρου να είναι συνεχής η ανοδική του πορεία στο διηνεκές και η Νέα Χρονιά να είναι χαρούμενη για όλους, γεμάτη αγάπη, όνειρα και προκλήσεις…!

Με το χορό λοιπόν να ζει και να εξελίσσεται, έχοντας μέσα του τόσα δυναμικά στοιχεία και δρώντας σαν αντίδοτο στην καθημερινότητά μας…

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την τιμητική τους παρουσία:

-Τον τέως αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Περ. Δυτ. Μακεδονίας κο Τσότσο Παύλο

-Την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Δήμου Κοζάνης κα Τασοπούλου Ελένη

-Την συντροφιά λαϊκού ήθους Χοροτέχνες-xorotexnes Ιωαννίνων

-Τον Σύλλογο Γρεβενιωτών Κοζάνης «ο Αιμιλιανός»

-Τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών

-Τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων « Αντάμωμαν»

-Τον Σύλλογο ΒοΪοτών Κοζάνης «Αγία Παρασκευή»

-Τον Σύλλογο Μικρασιατών Π. Ε. Κοζάνης

-Τον Σύλλογο Θρακιωτών και Μικρασιατών Κοζάνης

-Τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης

-Τον Σύλλογο Εμπορίου Εορδαίας

-Τον πολιτιστικό και φυσιολατρικό Σύλλογο Ν.Χαραυγής

-Τον Σύλλογο Φαρασιωτών Καππαδοκίας Βαθυλάκου Κοζάνης

Με τιμή

Τα Διοικητικό Συμβούλιο

Μοιραστείτε την είδηση