Ετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο ο συνδυασμός του Γιώργου Κασαπίδη

4 Min Read

Στόχος η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας

Με μια ποσοστιαία μονάδα διαφορά, που μεταφράζεται σε περίπου 2.500 ψήφους, ο Γιώργος Κασαπίδης θα κληθεί να παλέψει στην κάλπη την Κυριακή 15 Οκτωβρίου με τον Γιώργο Αμανατίδη. Ο κ. Κασαπίδης «πήρε» δυο νομούς (Γρεβενά και Φλώρινα) και είδε τον Γιώργο Αμανατίδη να βγαίνει νικητής στο «κάστρο της Νέας Δημοκρατίας» την Καστοριά καθώς και στην ΠΕ Κοζάνης. Κοζάνη και Πτολεμαΐδα είπαν ξεκάθαρο «ναι» στον «αντάρτη» της Νέας Δημοκρατίας με τον Γιώργο Κασαπίδη να καταγράφει στην Κοζάνη το χαμηλότερο ποσοστό της εκλογικής αναμέτρησης (29,53%).

- Advertisement -

Ο συνδυασμός «Πορεία Δημιουργίας» του κ. Κασαπίδη απέστειλε ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, καλώντας σε συστράτευση τους ψηφοφόρους.

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους σε αυτό τον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Θέλω να συγχαρώ για την πορεία τους όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους που παρά το γεγονός ότι δεν πέρασαν στη δεύτερη φάση των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, έκαναν μια αξιόλογη και καθόλα αξιοπρεπή πορεία με γνώμονα το καλό του τόπου τους. Ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης «Πορεία Δημιουργίας» που συνυπέγραψαν μαζί με τις οικογένειές τους αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και μας τοποθέτησαν στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Καλώ τους συμπολίτες μου, να συστρατευθούν σε αυτή την προσπάθεια που μόνο στόχο έχει την ευημερία και την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας. Συνεχίζουμε» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κασαπίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου του συνδυασμού Χάρη Κάτανα, ο οποίος μετά από συμφωνία με τον κ. Κασαπίδη αποφάσισε να συγχωνεύσει τον συνδυασμό του. «Δίνουμε το ραντεβού μας την ερχόμενη Κυριακή με ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στην «ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ». Η συμμετοχή μας στις εκλογές είναι ένα από τα πιο πολύτιμα δικαιώματά μας και είναι ο τρόπος που επηρεάζουμε την κατεύθυνση της κοινωνίας μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον μας, και η συμμετοχή μας στις εκλογές είναι ένας βασικός τρόπος για να το κάνουμε αυτό. Πέραν αυτού, θέλω να δώσω έμφαση στη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας στην κοινότητά μας. Όταν συνεργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε για κοινούς στόχους, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία για όλους μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κάτανας.

Πράσσος: Και χωρίς εκλεγμένο στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΡ.ΣΥ Στέφανος Πράσσος δεν κατάφερε να παραμείνει σε αυτό το σχήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού συγκέντρωσε ποσοστό 2,52%. Ο κ. Πράσσος ήταν από τους πρωτοστάτες στον αγώνα των κατοίκων της Καλαμιάς, οι οποίοι κατάφεραν να μην χτιστεί δίπλα στα σπίτια τους το μεγάλο φωτοβολταϊκό ιδιωτικής εταιρείας.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πράσσος επισημαίνει ότι αν και η παράταξή του αύξησε κατά 70% τις ψήφους της δεν κατάφερε να περάσει το όριο του 3% για είσοδο στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Εμείς και χωρίς εκλεγμένο θα είμαστε πάντα και με περισσότερες δυνάμεις στους κοινωνικούς αγώνες του λαού της Περιοχής μας. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και υποσχόμαστε ότι θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την εμπιστοσύνη τους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους και τους άλλους αγωνιστές που βοήθησαν σ αυτόν τον δύσκολο και άνισο αγώνα. Η βάση μας είναι τα κοινωνικά κινήματα όπου το επόμενο διάστημα, πιο δυνατοί, πιο έμπειροι, πιο μάχιμοι και πιο πολλοί θα δώσουμε τον αγώνα με τους κατοίκους για να σώσουμε τον Τόπο από την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή, για να ζήσουν οι άνθρωποι της Περιοχή μας καλύτερα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Πράσσος.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση