Έτοιμη η ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδόνίας- Με τον Ουρανό και τη Γαία αναχωρεί για την Γαλλία

2 Min Read

Την τελευταία παραμετροποίηση στα ρομπότ τους  κάνουν τα μέλη της ομάδας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για τη Γαλλία στις 24 Μαΐου. Εκεί θα συμμετέχουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Η ομάδα έχει κατασκευάσει στον τρισδιάστατο εκτυπωτή του Πανεπιστημίου δύο ρομπότ, τον Ουρανό και την Γαία.  Τα δύο ρομπότ έχουν ήδη προγραμματιστεί και είναι έτοιμα να ριχτούν στη μάχη ανάμεσα σε άλλα ρομπότ της Ευρώπης.

- Advertisement -

«Η ομάδα θα εκπροσωπήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη χώρα στον διαγωνισμό από τις 27 έως τις 3 Ιουνίου», λέει ο αρχηγός της ομάδας Αντώνης Χατζησάββας. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε πέρυσι την Ελλάδα,  τόσο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, όσο και στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό στην Τσιανγκ-Μέι της Ταϋλάνδης.

«Το ηλεκτρονικό σύστημα αποτελείται από τρεις μικροελεγκτές που συνδέονται μεταξύ τους σειριακά» λέει η προγραμματίστρια Ακριβή Χασχατζή.

Το φετινό σενάριο είναι ο περιοδικός πίνακας στοιχείων και η ταξινόμηση άγνωστων ατόμων σε αυτό. Ο μηχανολόγος Γιώργος Φράγκος μας συστήνει τον Ουρανό και αναφέρεται στην κατασκευή του, ενώ ο Ηλίας Σινιοσόγλου μας μιλά για την Γαία, την μητέρα του Υπερίωνα, που μαζεύει από το χάος στοιχεία και τα τοποθετεί στον πίνακα.

«Αυτό που κάνουμε είναι ουσιαστικά η προσομείωση ενός χημικού δεσμού» μας εξηγεί ο Γιώργος Ζαχαρής.

Τα μέλη της ομάδας είναι έτοιμα για την αναχώρηση, έχοντας στις αποσκευές τους διάθεση και θετική ενέργεια.

Μοιραστείτε την είδηση