Έτοιμο να υποδεχτεί περίπου 4 χιλιάδες νέους φοιτητές το Πανεπιστήμιο

2 Min Read

3896 φοιτητές αναμένεται να καθίσουν στα έδρανα των 22 τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα.
Η νέα πρυτανική αρχή δηλώνει έτοιμη για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς που σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Νίκο Σαριαννίδη είναι σημαντική και κομβική για το ενοποιημένο ίδρυμα.
«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους φοιτητές του για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Είναι ιστορική η στιγμή, καθώς το Πανεπιστήμιο με 22 πλέον τμήματα σε πέντε πόλεις της Περιφέρειας επαναπροσδιορίζει τη θέση και το ρόλο του στον ακαδημαϊκό χάρτη, μέσα από την ανασυγκρότηση δομών, διαδικασιών και νοοτροπιών. Περιμένουμε 3.896 φοιτητές, σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις του υπουργείου Παιδείας» λέει ο κ. Σαριαννίδης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εγγεγραμμένοι φοιτητές αγγίζουν πλέον τους 30.000 και η νέα πρυτανική αρχή δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά τα μέλη της κοινότητας να αναλάβουν τους ρόλους τους.
Ο Αντιπρύτανης δηλώενει πως τα ζητήματα που έχουν προκύψει απο την απορρόφηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αντιμετωπίζονται επαρκώς και η νέα χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα. Πρόσθεσε, επίσης, πως το ίδρυμα έχει καταθέσει προτάσεις προς διαβούλευση για να γίνει καλύτερο το θεσμικό πλαίσιο, ενώ επισήμανε ότι θα ζητηθούν απο το υπουργείο νέες θέσεις καθηγητών, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού.
« Το Πανεπιστήμιο είναι πολύ μεγάλο και ανάλογου μεγέθους ιδρύματα έχουν το διπλό και τριπλό προσωπικό σε καθηγητές και διοικητικούς. Θεωρούμε ότι με τη στήριξη του υπουργείου θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αυτά και θα αναδείξουμε το Πανεπιστήμιο μας σε σημαντικό στη χώρα» λέει ο κ. Σαριαννίδης.
Τέλος, συμπληρώνει ότι «η ευρύτητα και η συμπληρωματικότητα των προγραμμάτων σπουδών σε συνδυασμό και η σχεδιαζόμενη αναβάθμιση και προαγωγή της έρευνας, όπως και η διασύνδεση με διεθνείς, εθνικούς, αλλά και τοπικούς οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς ευελπιστούμε ότι θα το καταστήσουν σύγχρονο με διεθνή προσανατολισμό και όραμα να αποτελέσει υποδειγματικό θύλακα γνώσης και προσφοράς στην κοινωνία».

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση