Έτοιμος να λειτουργήσει ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στην Κεντρική Πλατεία

2 Min Read

Σημαντική πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

Περίπου ένας μήνας προετοιμασιών χρειάστηκε για να είναι έτοιμος ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών του Δήμου Κοζάνης που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία και ξεκίνησε την λειτουργία του. Η νέα δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής έχει στόχο την αντιμετώπιση απλών καθημερινών περιστατικών.

Ο χώρος που στεγάζεται ο Σταθμός είναι σε ένα από τα μικρά «μαγαζάκια», όπως συνηθίζεται να λέγονται, της Κεντρικής Πλατείας. Ο χώρος διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε με ένα κρεβάτι, γάζες, πιεζόμετρο, θερμόμετρο και άλλα υλικά που είναι χρήσιμα για πρώτες βοήθειες και για την αντιμετώπιση απλών περιστατικών, όπως περιποίηση τραυμάτων, μέτρηση πίεσης κλπ.

«Ήταν κάτι απαραίτητο και έπρεπε να έχει γίνει από χθες. Η Κεντρική Πλατεία είναι ένα μέρος πολυσύχναστο και ειδικά το καλοκαίρι γεμίζει από παιδιά. Επίσης και σε ημέρες που γίνονται εκδηλώσεις η πλατεία γεμίζει από κόσμο. Αχρείαστος να είναι ο Σταθμός αλλά είναι σημαντικό που ξεκινά να λειτουργεί και θα φροντίσουμε να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να γίνονται ακόμη και αιμοληψίες» ανέφερε μιλώντας στον «Χ» ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βασίλης Παπαποστόλου.

Στον Σταθμό θα υπάρχει προσωπικό που γνωρίζει πρώτες βοήθειες (νοσηλευτής ή νοσηλεύτρια) και θα λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα. Τις ημέρες της Αποκριάς ο Σταθμός θα λειτουργεί απογεύματα μέχρι το βράδυ που θα ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία.

Όλγα Τουφεγγοπούλου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση