Εύα Αραμπατζή: με προσβάλλει να ακούω ότι η Κοζάνη είναι άσχημη πόλη και αρκουδότοπος

6 Min Read

Υποψήφια για δεύτερη φορά στο ψηφοδέλτιο του Χάρη Κουζιάκη για να γίνει η Κοζάνη «Τόπος Να Ζεις»

Δεν είναι λίγες οι φορές που η λέξη «αρκουδότοπος» έχει ειπωθεί για την Κοζάνη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και όταν τίθεται συζήτηση περί ομορφιάς της πόλης και ο χαρακτηρισμός «άσχημη πόλη» ακούγεται συχνά. Η Εύα Αραμπατζή, υποψήφια και σε αυτές τις εκλογές με την Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις», λέει σε συνέντευξή της στον «Χ» πως στόχος της Κίνησης είναι να γίνει η Κοζάνη «Τόπος Να Ζεις».

«Αυτό που θέλω είναι σταματήσουν να ακούγονται τα όσα λέγονται για την Κοζάνη. Με προσβάλλουν όταν τα ακούω αυτά. Η Κοζάνη είναι μια μέση ελληνική επαρχιακή πόλη και στο χέρι μας είναι να την αναβαθμίσουμε και να την κάνουμε ακόμα καλύτερη» λέει στον «Χ» η κ. Αραμπατζή. Στόχος της είναι να αναδειχθούν τα ωραία σημεία της πόλης και τα όποια άλλα να βελτιωθούν ή να αλλάξουν ριζικά με διάφορες παρεμβάσεις. «Πρέπει να δοθεί στον κόσμο η ευκαιρία να ανακαλύψει τις ωραίες γειτονιές της πόλης, τα τοπόσημα και την μεγάλη της ιστορία. Μέχρι σήμερα θεωρώ ότι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο» πρόσθεσε.

Η Εύα Αραμπατζή έχει μεταπτυχιακό στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής και στην Δημιουργική Γραφή. Όσον αφορά στο τελευταίο, πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο όμως ο πρώτος της μεταπτυχιακός τίτλος της δίνει το «δικαίωμα» να έχει άποψη και να θέλει να δει τον τόπο που ζει και εργάζεται να μετατρέπεται σε μια πόλη με πολύ πράσινο και δημόσιο χώρο φιλικό προς τον πολίτη. «Το ότι θέλουμε πράσινο, μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά δεν είναι. Το θέμα είναι να βρεις τον τρόπο να διαφυλάξεις το πράσινο που ήδη έχεις, να το αναδείξεις και να δημιουργήσεις καινούριο. Δεν μπορείς να κάνεις την πόλη πράσινη και να δημιουργήσεις μητροπολιτικά πάρκα από τη μια στιγμή στην άλλη, μπορείς όμως να δημιουργήσεις πράσινες γωνιές και πράσινες διαδρομές ώστε να ενισχύσεις τους ανθρώπους να πηγαίνουν και να τις ακολουθούν» επισημαίνει.

Αποκαλεί την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» ως «οικογένεια» και χαρακτηρίζει την πολιτική της δράση ως σοβαρή και με δραστηριότητα που προσέφερε πολλά στην πόλη. «Θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό πολίτη. Πριν συμμετάσχω στην «Κίνηση» ήμουν και σε άλλες συλλογικότητες. Μου αρέσει να μετέχω στα κοινωνικά δρώμενα και στη ζωή της πόλης και όταν ασχολείσαι τόσο ενεργά και σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η πόλη σου, αυτό που μπορείς να κάνεις για να προσφέρεις τα μέγιστα, είναι να εμπλακείς εσύ ο ίδιος, ασχέτως του αποτελέσματος. Δείχνει ένα ενδιαφέρον και μια διάθεση να ασχοληθείς και να δουλέψεις για αυτό, πέραν των προσωπικών φιλοδοξιών που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε» υπογραμμίζει η κ. Αραμπατζή.

Σύμφωνα με την ίδια όταν εξελέγη για πρώτη φορά η παράταξη με δήμαρχο τον Λευτέρη Ιωαννίδη, έφερε κάτι καινούριο για τα δεδομένα της πολιτικής ζωής της Κοζάνης και μια ανατροπή, η οποία έπρεπε να έχει διάρκεια για να φανούν τα αποτελέσματα της. «Ήταν μια ανατροπή η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τη νοοτροπία της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στην κοινωνία και την πόλη. Δυστυχώς ήταν μια μικρή παρένθεση στην πορεία του Δήμου και δεν της δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να αναπτύξει πλήρως το όραμα της» και προσθέτει πως πιστεύει και εμπιστεύεται απόλυτα την Δημοτική Κίνηση και στο όραμα και τα σχέδια που έχει για την Κοζάνη. Συνέχισε λέγοντας πως «η ανανέωση είναι ένα σημαντικό συστατικό της δημοκρατίας και δεν μπορεί για 20-30 χρόνια να διοικούν τα ίδια πρόσωπα. Όλοι έχουν το δικαίωμα να θέσουν τον εαυτό τους στην κρίση των πολιτών και να εκλεγούν ή όχι».

Για την αλλαγή ηγεσίας στην παράταξη μετά την αποχώρηση του Λευτέρη Ιωαννίδη από επικεφαλής και τον Χάρη Κουζιάκη να αναλαμβάνει τα ηνία, ανέφερε πως ήταν μια μεγάλη αλλαγή και πως ο κ. Ιωαννίδης «χαρακτήριζε» την «κίνηση» ως επικεφαλής και ως Δήμαρχος τα τελευταία χρόνια με το ύφος, το κλίμα και το ήθος να διαχέονται από την κορυφή προς τη βάση. «Είναι δυνατό το αποτύπωμα που έχει αφήσει ο Λευτέρης, αλλά από τη στιγμή που ήταν δική του επιθυμία να αποσυρθεί έγινε σεβαστή. Δεν έφυγε ποτέ από την “Κίνηση” και είναι προς τιμήν του που κατεβαίνει ως απλός δημοτικός σύμβουλος ένας πρώην επικεφαλής και δήμαρχος καθώς αυτό δεν το βλέπουμε ποτέ να γίνεται» επισημαίνει. Μιλώντας για τον σημερινό επικεφαλής Χάρη Κουζιάκη λέει χαρακτηριστικά πως «ο Χάρης είναι ο πιο ικανός και κατάλληλος αυτή τη στιγμή υποψήφιος δήμαρχος. Θεωρώ ότι είναι πλήρως καταρτισμένος για πάρα πολλά πράγματα και είναι από τους λίγους πολιτικούς που δεν θα ξεγλιστρήσει, αποφεύγοντας να δώσει μια σαφή απάντηση και δεν θα φέρει την ατζέντα εκεί που αυτός επιθυμεί. Είναι ο άνθρωπος που έχει απαντήσεις για τα περισσότερα θέματα του δήμου. Κανείς δεν μπορεί να τα ξέρει όλα, αλλά ο Χάρης είναι πάρα πολύ καλά καταρτισμένος, έχει κάνει πολύ μεγάλο αγώνα στην “κίνηση” και έχει έντιμη συμπεριφορά».

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση