«Έβαλαν μπροστά» τα μηχανήματα για τη νέα Πλατεία Λασσάνη

4 Min Read

Τις επόμενες μέρες στήνεται και το εργοτάξιο

Η διάνοιξη των θέσεων που έχουν οριστεί για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών του Αστικού ΚΤΕΛ Κοζάνης σήμανε την έναρξη των εργασιών για τη νέα Πλατεία Λασσάνη, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη το 2025. Η ανάπλαση της συγκεκριμένης πλατείας αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής και πέρασε από «σαράντα κύματα» μέχρι να ανάψει το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών.

- Advertisement -

Από το πρωί της Δευτέρας τα μηχανήματα έργου έπιασαν δουλειά και διαμορφώνουν τις θέσεις, οι οποίες είναι καθοριστικές για την εξυπηρέτηση του κοινού που εξυπηρετεί το Αστικό ΚΤΕΛ. Οι θέσεις αυτές, στις οδούς Ολύμπου και Κωστή Παλαμά, θα εξυπηρετούν τους επιβάτες για δυο χρόνια και στη συνέχεια με το που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, η θέση αποβίβασης και επιβίβασης θα βρίσκεται μπροστά στο ξενοδοχείο «ΑΝΕΣΙΣ» και η αφετηρία των αστικών στην οδό Τριών Δέντρων στην περιοχή του ΟΣΕ.

Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νούλα Τουμπουλίδου σημείωσε πως οι δυσκολίες που θα υπάρξουν στην καθημερινότητα θα είναι αρκετές, γι’ αυτό και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μεριμνά για την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση. «Πρέπει να δούμε την τελευταία πράξη αυτού του έργου που είναι η αναμόρφωση και η ριζική αλλαγή στην εικόνα της δεύτερης μεγαλύτερης πλατείας της πόλης και μιας από τις σημαντικότερες του κέντρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κοζάνης Θόδωρος Μιχαηλίδης

Καθησυχαστικός προς το επιβατικό κοινό ήταν ο Πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Κοζάνης Θεόδωρος Μιχαηλίδης. «Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι ένα έργο που το ήθελε ολόκληρη η πόλη και ο κάθε πολίτης» τόνισε ο ίδιος και ανέφερε πως οι εργασίες θα γίνονται συγκεκριμένες ώρες, ώστε να έχουν πρόσβαση τα αστικά στην κάτω πλευρά της πλατείας τις ώρες που εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να εκφράσει την δυσαρέσκεια και διαφωνία του για την απόφαση του Δήμου Κοζάνης να μεταφερθεί η αφετηρία στον ΟΣΕ. «Όσον αφορά στη θέση που προβλέπεται να γίνει, στον σταθμό στον ΟΣΕ, εμείς συνεχίζουμε να διαφωνούμε, αλλά ακολουθούμε αυτά που θέλει ο Δήμος. Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε το έργο, αλλά δεν θέλαμε να το κάνουμε. Έχουμε χαρακτηρισμένη αφετηρία στην Πλατεία Λασσάνη από το 1988 με απόφαση Νομάρχη και θέλαμε να υπάρχει συνεννόηση και κατανόηση».

Προς το παρόν τα δρομολόγια των αστικών μένουν ως έχουν, ενώ το αν θα υπάρξει μείωση δρομολογίων στο μέλλον θα εξαρτηθεί από την πορεία και τη διάρκεια των έργων. «Εύχομαι να μη χρειαστεί να κάνουμε μείωση δρομολογίων και να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Αν δεν γίνει αυτό, θα κάνουμε τις ανάλογες κινήσεις ώστε να υπάρξει λιγότερο μποτιλιάρισμα στην πόλη και μια εύρυθμη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας» τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Το έργο περιλαμβάνει ολική ανάπλαση της πλατείας σε συνδυασμό με την αναμόρφωση των οδικών αξόνων που την περιβάλλουν, καθώς και των πέριξ οδών (Ερμού, Κ. Παλαμά, Αρχελάου, Ιερολοχιτών, Πολυζούλη και Αθηνάς). Περιλαμβάνει επίσης πλακοστρώσεις, φυτεύσεις πράσινου, ανάδειξη του Αρχοντικού Λασσάνη, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δυνατότητα πρόσβασης σε Άτομα με κινητικά προβλήματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.251.323,65 ευρώ, με δικαιούχο φορέα τον Δήμο Κοζάνης.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση