Ευρωπαϊκή διάκριση για το Λύκειο Βελβεντού

2 Min Read

Το ευρωπαϊκό βραβείο για το καλύτερο έργο της σχολικής χρονιάς 2017-2018 διεκδικεί το λύκειο Βελβεντού που τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο για το project του ΕΤ Call Europe.

Πρόκειται για ένα project για το οποίο οι μαθητές του Βελβεντού συνεργάστηκαν με μαθητές από άλλες χώρες και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις. Το πρότζεκτ περιλάμβανε μια πρόκληση για τους μαθητές που έλαβαν ένα κωδικοποιημένο μήνυμα από τον ET, τον υπουργό διαπλανητικών σχέσεων που ζήτησε τη βοήθειά τους για να δημιουργήσει ένα νέο πολιτισμό σε έναν άλλο πλανήτη. Οι νέοι κλήθηκαν να του προτείνουν ιδέες και λύσεις για να αποφευχθεί η επανάληψη λαθών που κατέστρεψαν τον προηγούμενο πολιτισμό.

«Μιλούσαμε στα αγγλικά για τις αποστολές που έπρεπε να φέρουμε εις πέρας. Μάθαμε πολλά για τα παιδιά και την κουλτούρα της χώρας τους» λέει η Μαριλένα Παπατσιάρα, ενώ η συμμαθήτρια της Αμπρα Κάσα τονίζει πως της έκανε εντύπωση το όλο σκεπτικό του πρότζεκτ που ήταν ένας εξωγήινος που ζητάει βοήθεια.

Στον Κώστα Στεργίου άρεσε πολύ η εμπειρία της συνεργασίας με παιδιά του εξωτερικού, αλλά και οι φιλίες που έμειναν, ενώ ο Κώστας Ζέρβας αναφέρει πως έμαθε να συνεργάζεται. Στην ομαδικότητα έδωσε έμφαση και ο Ευάγγελος Καραδιάκος τονίζοντας πως μόνο αυτή «μπορεί να λύσει προβλήματα».

Το ΓΕΛ Βελβεντού συμμετείχε και στον 2ο εθνικό διαγωνισμό αναγνώρισης των καλύτερων έργων e-twinning  για το 2016-2017, παίρνοντας το δεύτερο βραβείο για τη δράση του ET Call Europe.

“Το μέλημά μας είναι να το ευχαριστιούνται τα παιδιά, να το κάνουν με ενδιαφέρον και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους» λέει ο καθηγητής πληροφορικής Ιωάννης Κοκκινίδης που ήταν επικεφαλής της ομάδας, ενώ η διευθύντρια του σχολείου Άρτεμις Σερδάκη προσθέτει πως «δεν είναι σημαντική  μόνο η διάκριση, αλλά κυρίως η δουλειά των παιδιών και θα ενισχύουμε κάθε τέτοια προσπάθεια».

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση