“Εξαγορά” του χρέους των 437 χιλ ευρώ του Εκθεσιακού Κέντρου από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης πρότεινε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης. Πως βλέπει την πρόταση το ΕΒΕ Κοζάνης

1 Min Read

Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των παρατάξεων στο ΕΒΕ Κοζάνης στην πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη να “εξαγοραστεί” από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης το χρέος των 437 χιλ. Ευρώ του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Η σχετική πρόταση έγινε το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης των εμπλεκομενων και έτυχε της θετικής σκέψης των περισσοτερων.

Σύμφωνα με την πρόταση η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης θα γίνει ο μεγαλομέτοχος του Εκθεσιακού Κέντρου, θέτοντας εκτός μετοχικού κεφαλαίου μικρότερους μετόχους (ΓΕΩΤΕΕ, ΑΝΚΟ κλπ) και θα έχει την ευθύνη λειτουργίας της εταιρίας.

Για τη διερεύνηση της λειτουργικότητας και της εφικτότητας της επιλογής αυτής, συστάθηκε ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Δ. Μαυροματίδη και μέλη εκπροσώπους των συνδυασμών των παρατάξεων του ΕΒΕ (Γ. Παντελίδη, Β. Μόσχο, Π. Μαλούτα).

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση