Ταυτοποιήθηκε 38χρονος ως «εισπράκτορας» αναζητούνται δύο συνεργοί
Εξιχνιάστηκε ύστερα από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού Καστοριάς υπόθεση τηλεφωνικής απάτης, που τελέστηκε στα τέλη Μαρτίου του 2026 σε βάρος 89χρονης σε περιοχή της Καστοριάς.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 38χρονου, ο οποίος είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία δύο συνεργών του, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι φέρονται να είχαν τον ρόλο του υποτιθέμενου ιατρού και συγγενικού προσώπου αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, τελούμενη από μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τη Δευτέρα 30-03-2026 τις πρωινές ώρες άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην 89χρονη, προσποιούμενος ιατρό, και της ανέφερε ψευδώς ότι η κόρη της είχε τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, γυναίκα συνεργός προσποιήθηκε το συγγενικό της πρόσωπο, ενισχύοντας το σενάριο.
Η 89χρονη, χωρίς να αντιληφθεί την απάτη, μετέβη σε προκαθορισμένο σημείο κοντά στην οικία της και παρέδωσε στον 38χρονο κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 1.627 ευρώ, ο οποίος στη συνέχεια απομακρύνθηκε.
Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών και τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.







