Έξω φρενών οι κάτοικοι της Ακρινής με τις δηλώσεις Παναγιωτάκη

4 Min Read

Στα κάγκελα ανέβηκαν οι κάτοικοι της Ακρινής μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη πως «έχουν πέσει πολλά εκατομμύρια στο χωριό σε παραγωγική δραστηριότητα» και πως δεν θα πρέπει, ουσιαστικά, να διαμαρτύρονται γιατί ωφελήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Το παραπάνω όπως και πολλά άλλα που ειπώθηκαν από τον κ. Παναγιωτάκη στην έκτακτη συνέντευξη τύπου στην Πτολεμαϊδα, έβγαλαν από τα ρούχα τους τους κατοίκους που αγωνίζονται εδώ και χρόνια για την μετεγκατάσταση του χωριού τους.

«Ο κ. Παναγιωτάκης μίλησε για ειλικρίνεια και ότι δεν χαϊδεύει τα αυτιά μας και δεν προτείνει ανεδαφικές λύσεις. Εγώ θα έλεγα ότι τον κ. Παναγιωτάκη τον διακρίνει η απαξίωση, η αδιαφορία, η αγένεια και η φυγομαχία! Σε τέσσερις συναντήσεις στο Υπουργείο ο κ. Παναγιωτάκης ή εκπρόσωπός του δεν παραβρέθηκε που δείχνει πόσο απαξιώνει τους θεσμούς και φυγομαχεί γιατί εκεί θα έπρεπε να πάρει θέση για το νόμο που ψήφισε η Βουλή και τον υποχρεώνει να κάνει κάποια πράγματα», δήλωσε αγανακτισμένος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής Κώστας Πουτακίδης.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ στην έκτακτη συνέντευξη τύπου, μιλώντας για την Ακρινή, τόνισε πως αυτά που αναφέρουν οι κάτοικοι πως η Επιχείρηση έχει πάρει το ζωτικό τους χώρο με την δέσμευση των 5000 στρεμμάτων του κάμπου δεν έχουν βάση αφού το αγρόκτημα της Ακρινής διαθέτει, όπως είπε, περίπου 38000 στρέμματα. Ωστόσο οι κάτοικοι με έγγραφα και χάρτες αποδεικνύουν πως από τα 38000 στρέμματα τα 28000 είναι …βουνό (Βέρμιο) και πως τα 5000 στρέμματα έχουν δεσμευτεί ενώ τα άλλα 5000 έχουν απαλλοτριωθεί.
«Εγώ θέλω να καλέσω τον κ. Παναγιωτάκη και τα στελέχη των ορυχείων να μας στείλουν μηχανήματα να ισοπεδώσουμε το βουνό και να το κάνουμε καλλιεργήσιμη γη! Αν ο κ. Παναγιώτης δεν γνωρίζει να φροντίσει να μάθει αλλιώς να μην επικαλείται άσχετα πράγματα και να μην χρησιμοποιεί λάθος δικαιολογίες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Φτάνει αυτός ο εμπαιγμός και η κοροϊδία» δηλώνει το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής Χαράλαμπος Πουτογλίδης.
Όσον αφορά στην περιβόητη μετεγκατάσταση, Υπουργείο και ΔΕΗ «νίπτουν τας χείρας τους» για το ποιος θα πληρώσει αφού και οι δυο δήλωσαν εμμέσως πλην σαφώς πως λεφτά δεν υπάρχουν. Ωστόσο ο κ. Παναγιωτάκης στη συνέντευξη τύπου μιλώντας για το νόμο που ψήφισε η Ελληνική Βουλή και τις δεσμεύσεις που έχει η ΔΕΗ, δήλωσε πως «δεν θέλει να σχολιάσει πως έγινε αυτός ο νόμος και πως ο κόσμος ξέρει», δήλωση που εξόργισε τους κατοίκους της Ακρινής.
«Το θέμα της Ακρινής αυτή την στιγμή είναι η μετεγκατάσταση του οικισμού σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή πως και για λόγους περιβάλλοντος και για λόγους βιωσιμότητας πρέπει το χωριό να μετεγκατασταθεί. Ο νόμος κ. Παναγιωτάκη ψηφίζεται για να τηρείται και δεν μπορεί να λέει ότι παρακολουθεί το νόμο αλλά ότι τον εφαρμόζει! Όπως εμείς εφαρμόζουμε το νόμο και πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας γιατί θα μας κόψουν το ρεύμα έτσι πρέπει και η ΔΕΗ να τηρήσει το νόμο και να μην του κάνει πλάτες η Κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Πουτακίδης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση