Εξώδικο της ΔΕΥΑΚ προς ΔΕΗ, ΥΠΕΝ και Πρωθυπουργό για την τηλεθέρμανση- Ζητά την αδιάκοπη τροφοδοσία θερμικής ενέργειας από την ΔΕΗ

2 Min Read

Σε εξώδικο προς την ΔΕΗ, το Υπουργείο Ενέργειας και το Πρωθυπουργικό Γραφείο, ζητώντας την αδιάκοπη τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης με θερμική ενέργεια μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα που προβλέπονται στο Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας, αποστέλλει η ΔΕΥΑ Κοζάνης. Την απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης στη συνεδρίασή του στις 14 Μαρτίου.

Την πρόταση έκανε ο Διευθυντής της Τηλεθέρμανσης, ο οποίος ζητά από το ΔΣ να αναθέσει σε δικηγορικό γραφείο την σχετική νομική διαδικασία με στόχο την διασφάλιση παροχής θερμικής ενέργειας για την λειτουργία της εγκατάστασης τηλεθέρμανσης Κοζάνης. Όπως φαίνεται, αντικείμενο του εξωδίκου θα είναι ενδεχόμενη παραβίαση της Σύμβασης Παροχής Θερμικής Ενέργειας που υπεγράφη μεταξύ ΔΕΗ και ΔΕΥΑΚ στις 18 Φεβρουαρίου 2019. Ειδικά φέτος, οι βλάβες στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου δεν ήταν λίγες καθώς και οι φορές που κόντεψε να μείνει η πόλης χωρίς τηλεθέρμανση λόγω του ότι δεν μπήκαν στο σύστημα κατά προτεραιότητα οι μονάδες του ΑΗΣ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Κοζάνης, «επιπλέον, περιλαμβάνεται η πρόταση των ενδεδειγμένων νομικών ενεργειών καθώς και η σύνταξη και αποστολή εξωδίκου επιστολής προς την ΔΕΗ, το Υπουργείο Ενέργειας και το Πρωθυπουργικό Γραφείο (ή/και λοιπούς συναρμόδιους φορείς), με έκθεση όλων των ζητημάτων και θέση κάθε φορέα προ των ευθυνών του, επεξήγηση της ανάγκης και του μεγέθους του προβλήματος και της απόλυτης ανάγκης διατήρησης του υφιστάμενου καθεστώτος μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης και κατασκευής των προβλεπόμενων στο Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας έργων».

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία με το μέλος της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» Γιώργο Βαλαή να καταψηφίζει την απευθείας ανάθεση ύψους 5.000 ευρώ. Στα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιεύονται στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», αναφέρεται πως το δικηγορικό γραφείο που αναλαμβάνει την υπόθεση, υποδείχθηκε από τον Δήμαρχο Κοζάνης στο «πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας».

 

Σωκράτης Μουτίδης xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση