Eυχαριστήρια επιστολή του Διοικητή της Σχολής Πυροσβεστών, Πυράρχου Κων/νου Μαυροματίδη

4 Min Read

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

- Advertisement -

Εκλεκτοί συνεργάτες,

Εκπρόσωποι φορέων και θεσμών,

Φίλες και φίλοι,

με την επιστολή μου αυτή κλείνει ουσιαστικά ένας κύκλος, αυτός στη θέση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης και ανοίγει ένας άλλος αυτός του Διοικητή της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας.

Είναι ανθρώπινο όταν φεύγεις από ένα χώρο, που προσπάθησες να υπηρετήσεις όσο μπορούσες καλύτερα, με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτεις, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολή, με όχι πάντοτε τις καλύτερες συνθήκες τόσο από άποψη υλικών, αλλά και άυλων πόρων, να παίρνεις μαζί σου μνήμες, αγάπες, στενοχώριες, όμως αυτό που τελικά έχει σημασία είναι να είσαι ευχαριστημένος γιαυτό που αφήνεις, για την παρακαταθήκη σου.

Νομίζω τόσο επιχειρησιακά, όσο οργανωτικά και διοικητικά εργαστήκαμε και βελτιώσαμε κατά τι τις υπηρεσίες μας.

Αποδείξαμε ότι όταν ενώνουμε δυνάμεις, όταν λειτουργούμε ομαδικά, συλλογικά, όταν το μεράκι, η διάθεση για προσφορά περισσεύει, όταν ο καθένας δίνει λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο, τότε τα αποτελέσματα είναι αξιοπρόσεκτα. Με ελάχιστους ή και μηδενικούς πόρους παράγεται σημαντικό αποτέλεσμα.

Θεωρώ μεγάλη τιμή τη δυνατότητα που μου δόθηκε να υπηρετήσω ως διοικητής την Πυροσβεστική Υπηρεσίας Κοζάνης, αλλά είναι ακόμη μεγαλύτερη η τιμή που μου έχει γίνει με την πρόσφατη προαγωγή μου στο βαθμό του πυράρχου και ταυτόχρονα η ανάληψη της διοίκησης της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για αυτή την επιλογή για την οποία θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ με πληρότητα στις απαιτήσεις της.

Η ίδρυση της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας αποτέλεσε πραγματικά μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, την οποία υλοποίησε η πολιτεία. Η λειτουργία της προσδίδει προστιθέμενη αξία στον τόπο μας.

Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους μου, τους άμεσους – αγαπημένους συνεργάτες μου για αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι που κάναμε μαζί, γιατί πιστέψανε στο όνειρο, γιατί μου έδωσαν τη δυνατότητα να το ζήσω μαζί τους.

Πιστεύω απόλυτα ότι ο καθένας μας ξεχωριστά είμαστε μια σταγόνα, αλλά όλοι μαζί, είμαστε ένας ωκεανός.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου

σε όλες τις Αρχές, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τους Δήμους Κοζάνης και Βοΐου και τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. για τη συνδρομή και τη βοήθεια τους,

τους φορείς,

τις επιχειρήσεις της περιοχής μας,

τους συμπολίτες μου,

τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τον αντικειμενικό τρόπο κάλυψης των πυροσβεστικών θεμάτων,

τους συνεργάτες σε όλες τις υπηρεσίες για την ανταπόκριση, τη συνεργασία τους και την πολύτιμη συμβολή τους στην εργώδη μας προσπάθεια.

Θα θυμάμαι πάντα…….τα λόγια του κ. Καραγιάννη Βαγγέλη που διασώθηκε από την υπηρησία μας στις 11 Νοεμβρίου 2017 στον Πεντάλοφο Βοΐου ‘’………… Ξέρω ότι πολλές φορές ένα ευχαριστώ δεν είναι τόσο σημαντικό πάρα μόνο εάν είναι αληθινό και βγαίνει από την ψυχή. Την επόμενη με πήρε τηλέφωνο ο κ. Μαυροματίδης για να με ρωτήσει πως ήμουν. Νόμιζα ότι ζω σε άλλη χώρα και του εξέφρασα τον θαυμασμό μου για εκείνον και τους διασώστες μου. Σε μια χωρά κατεστραμμένη και σε μια κοινωνία που υποφέρει υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν το καθήκον τους υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες για να εισπράξουν ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’’.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Παύλο για τη συνολική του στήριξη κάθε φορά που τη χρειαζόμασταν.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, χωρίς τη δική τους αντοχή, ανοχή κατανόηση, στήριξη και συμπαράσταση δε θα τα είχα καταφέρει.

Με εκτίμηση

Ο Διοικητής

Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

 

Κωνσταντίνος Γ. Μαυροματίδης

Πύραρχος

Μοιραστείτε την είδηση