Φ. Γεννηματά από την “Πτολεμαΐδα V”: Να μην γίνει η Δυτική Μακεδονία παράπλευρη απώλεια στις πολιτικές της Κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση” Διήμερη περιοδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Δυτική Μακεδονία

3 Min Read
Στην νέα υπό κατασκευή μονάδα της ΔΕΗ “Πτολεμαΐδα V” έφτασε στις 14.30 το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τοπικά στελέχη του κόμματος, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στη Δυτική Μακεδονία.
“Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις φωνές μας με τους πολίτες και να μην γίνει η Δυτική Μακεδονία παράπλευρη απώλεια στις εξελίξεις και στις πολιτικές της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση. Αγωνιζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τον αναγκαίο χρόνο και τους πόρους για την δίκαιη μετάβαση. Δίκαιη μετάβαση και βιώσιμη λύση. Εμείς με νέο σχέδιο και πρόταση μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η περιοχή όχι απλώς δεν θα χάσει το ενεργειακό της brand name, αλλά θα το ενισχύσει με όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία” ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Να σημειωθεί ότι η περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία είχε σχεδιαστεί πριν την πανδημία και όπως τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατά την διάρκεια αυτής “είχαμε παρέμβει εγκαίρως στη Βουλή και τον Υπουργό, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στο εργοτάξιο της μονάδας με τον ιό και είχαμε αναδείξει τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής που δεν τα πήγε καλά με την πανδημία”.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη της κυβέρνησης χωρίς σχέδιο και συμπλήρωσε ότι “μπορούμε να πάμε τη μετάβαση μέχρι το 2030 και να εξασφαλίσουμε την αυτονομία της χώρας μας. Δεν μπορούμε να έχουμε ένα καύσιμο 100% εισαγόμενο”.
Σε ό,τι αφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις η κ . Γεννηματά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τρέχουσες αποκαλύψεις “για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ και τα παραμάγαζα”, όπως τόνισε.”Οι πολιτικές ευθύνες είναι μεγάλες και καθιστούν τον κ. Τσίπρα αναξιόπιστο, ως αξιωματική αντιπολίτευση, στην κρίσιμη συγκυρία. Ίσως γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να τον κρατήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών” είπε χαρακτηριστικά. Τέλος ανέφερε “στέλνω ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτακη ανενόχλητο να συνεχίσει τις συντηρητικές του πολιτικές σε βάρος των πιο αδύναμων”.
Η επίσκεψη της κ. Γεννηματά στην Κοζάνη περιλάμβανε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και συνάντηση το μεσημέρι στο Κοβεντάρειο με φορείς.
Η περιοδεία της κ. Γεννηματά συνεχίζεται αύριο σε Καστοριά και Φλώρινα.
Μοιραστείτε την είδηση