Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους»

21 Min Read

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, με στόχο την ανάδειξη και την προβολή του έργου των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της πόλης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προτείνει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με τίτλο «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους». Από τις 15 Μαϊου και για έναν μήνα το κοινό της Κοζάνης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει 13 δυναμικά θεατρικά ερασιτεχνικά σχήματα μέσα από θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις. Ως πολιτιστικός φορέας που αντανακλά τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Κοζάνης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δίνει βήμα στις ερασιτεχνικές ομάδες και τους συλλόγους που δημιουργούν πυρήνες δημιουργίας και προσφέρουν σημαντικό έργο στον τόπο. Το Φεστιβάλ είναι μια γιορτή θεάτρου, ένας τόπος συνάντησης, ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών. Βασική επίδίωξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι η θεμελίωση ενός θεσμού που θα είναι αλληλένδετος με την πολιτιστική ιστορία της πόλης Κοζάνης.

 

- Advertisement -

Το πρόγραμμα σε ηλεκτρονική μορφή: http://issuu.com/594765/docs/festival_erasitexnikou_theatrou/1

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΪΟΥ – ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

ΜΑΚΜΠΕΘ ΤΟΥ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ

Ο Μακμπέθ ερευνά τα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής. Πραγματεύεται την εξουσία, τον φόβο, τον θάνατο, την ματαιότητα και τη δύναμη που έχει το αίμα να δίνει λύσεις ή να ολοκληρώνει τη φρίκη.

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπαμπίλας

Μουσική: Μπάμπης Συντάκης, Παναγιώτης Χαλκιάς

Λύρα: Τριαντάφυλλος Ταρατσίδη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Τζιούφα

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Μπαμπίλας / Ελένη Μπαμπίλα

Επιμέλεια σκηνικών: Βενετία Νάση

Κοστούμια: Ελένη Μπαμπίλα

Μακιγιάζ: Μελίνα Σαρηγιαννίδου

Ήχος: Άννα Τούμπαρη

Φωτισμοί: Σοφία Μπαλτζή

Ζωγραφική σκηνικών: Βασίλης Καλογνωμής

Υποβολείο: Βάσω Γκαργκάλα

Κατασκευή κεφαλιού: Δέσποινα Κορωνίδου

Κατασκευή σκηνικών: Θόδωρος Σοφιανόπουλος

Διαφημιστικό: Φάνης Τοψαχαλίδης

Παίζουν: Πόπη Κεπίδου, Μαρία Μπανιά, Αδριάνα Δαβιδοπούλου, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Στράτος Ιορδανίδης, Αργύρης Παπανικολάου, Λάζαρος Κωτσίδης, Λάζαρος Μηνάς, Παναγιώτης Τόλης, Τάσος Ανδρεάδης, Κωνσταντίνος Μπαμπίλας, Σωφρόνης Ευθυμιάδης, Μελίνα Αυγερινού, Άρτεμις Νέστορα, Βούλα Μαυρικάκη, Λόλα Τσίτσαρη, Πέννυ Κατωτοικίδου, Αλίκη Θεοδωρίδου, Μπάμπης Συντάκης,Τάσος Αντωναρίδης, Τάσος Αντωναρίδης

ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Το Βόρειο Πεδίο ιδρύθηκε το 2013 και έχει τη μορφή Πολιτιστικού Συλλόγου. Αριθμεί περίπου 60 μέλη, αρκετά από τα οποία προέρχονται από το σχήμα Θεατρική Συντροφιά Πτολεμαϊδας. Το Βόρειο Πεδίο δραστηριοποιείται σε δικό του χώρο, το “Περίχωρον”.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ – ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

Η ΜΑΝΑΧΙΑ ΚΙ ΣΥΡΚΕΤΑΙ

 

Μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Αλέκου Σακελλάριου Το τρις εξαμαρτείν σε διασκευή στην ποντιακή από τον Κώστα Ζουρουφίδη και σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Βασιλειάδη. Ο Λέανδρος, ο βασικός ήρωας ομολογεί και εξομολογείται τα βάσανα και τα παράπονά του στο φίλο του, τον Θόδωρο…

 

Παίζουν: Θόδωρος Κουσαλίδης, Θόδωρος Αλεξανδρίδης, Λιάνα Συμελίδου, Βαρβάρα Κερδεμελίδου.

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΡΥΑΚΙΟΥ

 

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 1984. Αριθμεί 12 μέλη. ‘Εχει ανεβάσει τα εξής θεατρικά έργα: Ξενιτέας του Φίλωνα Κτενίδη, Ψευτοθόδωρος βασισμένο στο έργο του Ψαθά και Γιατρός με το ζόρι του Μολιέρου. Η ομάδα έχει συνεργαστεί με διάφορους συλλόγους (Σύλλογος Κλείτου, Σκήτης, Τετραλόφου, ΣΠΦΘ, Δρεπάνου κ.ά.).

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΪΟΥ – ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

μια παράσταση βασισμένη στον Κατά φαντασίαν ασθενή του Μολιέρου

Ένας πλούσιος αριστοκράτης που ζει με τις δυο του κόρες και τη δεύτερη σύζυγό του, κατατρύχεται από την ιδέα ότι είναι άρρωστος. Μοναδική του ασχολία είναι τα φάρμακα κι οι συνταγές. Μέσα από τα διάφορα καμώματά του δημιουργείται μια εύθυμη ατμόσφαιρα. Φτάνει σε τέτοια ακρότητα ώστε να θέλει να παντρέψει την κόρη του με γιατρό για να έχει εύκολες τις συνταγές! Η όμορφη κόρη του όμως έχει αντίθετη γνώμη, μια και η καρδιά της είναι δοσμένη αλλού…

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Διονύσης Καρολίδης

Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα

Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Κόγιας

Επιμέλεια μουσικής: Δαμιανός Οικονομίδης

Υπεύθυνη σκηνής: Ελένη Παραστατίδου

Φροντιστήριο: Θεατρική Ομάδα

Επιμέλεια ήχου & φωτισμού: Γιάννης Πατραλέξης

Μακιγιάζ: Δώρα Ευστρατιάδου

Επιμέλεια προγράμματος /αφίσα: Γρηγόρης Ίτσκος

Βίντεο-φωτογραφία: G studio

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Διονύσης Καρολίδης, Σοφία Γκότση, Όλγα Απαζίδου, Κάτια Κουπίδου, Νίκος Μπουζίνης, Γιάννης Χατζίδης, Αντώνης Καρολίδης, Στέφανος Γαϊτάνος, Νατάσα Ποργιαλίδου, Γρηγόρης Ίτσκος, Γιώργος Γεωργίου, Νίκος Μπουζίνης

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΒΕΡΟΙΑ

Ο Μορφωτικός Σύλλογος του Προμηθέα Βέροιας ιδρύθηκε το 1975. Δραστηριοποιείται έντονα από την πρώτη περίοδο της ίδρυσής του. Δημιουργεί βιβλιοθήκη με περίπου 6.000 τίτλους βιβλίων, χορευτικά τμήματα και τμήμα ζωγραφικής, πραγματοποιεί σεμινάρια, ασχολείται με τον αργαλειό, το κέντημα, διοργανώνει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και γενικότερα προσφέρει κοινωφελές έργο. Από το 1983 και μετά, δημιουργεί την Κεντρική Θεατρική Σκηνή, που έχει ανεβάσει περισσότερες από 28 θεατρικές παραστάσεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ – ΩΡΑ: 7.30 μ.μ.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤ ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ

Σ΄ ένα απομονωμένο νησί του βορρά ζουν ο λοχαγός Έντγκαρ και η σύζυγός του Άλις, πρώην ηθοποιός. Φιλονικούν διαρκώς, σαρκάζοντας ο ένας τον άλλον. Παραμονές της εικοστής πέμπτης επετείου του γάμου τους, έρχεται για επίσκεψη ο Κουρτ, παλιός φίλος του λοχαγού αλλά και εξάδελφος της Άλις καθώς και νεανικό της ειδύλλιο. Αυτή η επίσκεψη πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις στο ζευγάρι καθώς ο καθένας τους προσπαθεί να τον μετατρέψει σε σύμμαχό του. Ποιο σπαθί κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους; Κερδίζει κανείς σ’ αυτόν τον πόλεμο;

 

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Λίλια Λύτρα

Σκηνικά-κοστούμια: Σύνθια Γεροθανασίου

Μουσική: Κωστής Βοζίκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Λίτσιου

Χειρισμός κονσόλας ήχου & φωτισμών: Βασίλης Μουρατίδης

Γραμματειακή υποστήριξη: Μαρία Παπανικολάου

Βιντεοκλίπ: Βάσω Φλωρίδη

Σχεδιασμός διαφημιστικού υλικού: Θωμάς Κατσάνας

Παίζουν: Άγγελος Κωνσταντίνου, Αναστασία Χατζηαστερίου, Κώστας Μεταλλίδης

 

ΜΗΧΑΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1986 από τη Λίλια Λύτρα. Τα πρώτα μέλη της ομάδας ήταν μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ασβεστοχωρίου. Από το 2002 λειτουργεί μόνο με ενήλικες και τα έτη 2003 έως 2010 λειτούργησε σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ασβεστοχωρίου του Δήμου Χορτιάτη. Σήμερα αριθμεί 25 ενεργά μέλη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

ΕΧΘΡΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑ

Στο ευφάνταστο θεατρικό έργο του Αρκά, ένα τροχαίο ατύχημα οδηγεί τον αλκοολικό οργανισμό σε κώμα. Την ίδια στιγμή ξεσπά διαμάχη μεταξύ των οργάνων. Το Λεπτό και το Παχύ Έντερο διαφωνούν για το εάν τα ευγενή όργανα, η Καρδιά, οι Νεφροί και οι Πνεύμονες, έχουν συνωμοτήσει ώστε να καταλήξει ο ημιθανής οργανισμός, με σκοπό να μεταμοσχευθούν σε νέο υγιές σώμα. Μέσα από αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις και ξεκαρδιστικούς διαλόγους θα αρχίσει να αποκαλύπτεται μια άλλη πλευρά των πραγμάτων.

 

Σκηνοθεσία: Αποστόλης Καραγιάννης

Επιμέλεια σκηνικών: Ανθή Χονδρογιάννη

Κοστούμια: η ομάδα

Ήχος & Φώτα: Ηλίας Μπουρνιώτης και η ομάδα

Βοηθοί σκηνοθέτη: Στέλλα Μανώλα, Φωτεινή Χαντζιάρα

 

Παίζουν: Γιώργος Μητσιάκος, Άννα Καρακάση, Λάζαρος Κούτσιανος

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΜΣ ΑΙΑΝΗΣ

 

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αιανής δραστηριοποιείται από το 1980. Έκτοτε έχει ανεβάσει 12 θεατρικές παραστάσεις.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ: 8.00 μ.μ.

Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ ΤΟΥ ΡΑΪΝΕΡ ΧΑΧΦΕΛΝΤ

Ο Μορμόλης, το ρηξικέλευθο έργο του Ράινερ Χάχφελντ, σε μετάφραση Παναγιώτη Σκούφη και μουσική του Γιάννη Σπανού, που μετέφερε στην ελληνική σκηνή η Ξένια Καλογεροπούλου αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Ο Ρίκης και η Μάντα περνούν τις διακοπές τους με τους θείους τους στην εξοχή. Εκεί ανακαλύπτουν ένα παλιό κουτί και το βαφτίζουν Μορμόλη. Αυτός θα είναι πλέον ο καινούριος φίλος και μυστικός τους σύμμαχος. Ο Μορμόλης λέει στους μεγάλους όλες τις αλήθειες που θέλουν να τους πουν τα παιδιά, αλλά δεν τολμούν. Οι μεγάλοι αναστατώνονται· ψάχνουν απεγνωσμένα να τον βρουν και να τον καταστρέψουν. Με ζωντανή μουσική, τραγούδι, κίνηση και κέφι, η παράσταση επιχειρεί να μας μεταφέρει στη μαγεία των παιδικών μας χρόνων.

 

Σκηνοθεσία: Μαρία Μουστάκα

Ενορχήστρωση – Μουσική διδασκαλία: Ναταλία Serova – Χουλοπούλου

Φωτισμοί: Αντώνης Νίτης, Αθηνά Κιορπελίδου, Γεωργία Τούφα

Φροντιστήριο: Μαρία Κεραμιδοπούλου, Γεωργία Τούφα, Αθηνά Κιορπελίδου

Επιμέλεια αφίσας: Κώστας Λάκης

Εικαστικές παρεμβάσεις: Μάρκος Ντέμκας, Ιωάννα Δαρλαγιάννη

 

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βαγγέλης Αναστασίου, Ανδρέας Βράκας, Σοφία Γεωργιάδου, Χρυσόστομος Δαρλαγιάννης, Τέση Εφοπούλου, Βάσω Ζαρογιάννη, Μένη Κόκκινου, Βάσω Μαυρομάτη, Νίκος Μερτζανίδης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Κώστας Τσαλαπάτης.

Μουσικοί: Serova – Χουλοπούλου Ναταλία (πιάνο), Σωτήρης Βλάχος (κιθάρα), Ιωάννα Δαρλαγιάννη (τραγούδι)

 

ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΡΟΔΙ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

Ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος “Σπασμένο Ρόδι” δραστηριοποιείται από το 2007 και αριθμεί περίπου 150 μέλη. Στα χρόνια αυτά έχει ανεβάσει περισσότερες από 15 παραστάσεις. Επιπλέον, έχει οργανώσει δράσεις περιβαλλοντικού και πολιτιστικού περιεχομένου και σεμινάρια. Παράλληλα, έχει προσκαλέσει διάφορους καλλιτέχνες και σχήματα, οργανώνοντας παρουσιάσεις, παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΤΕΪ ΒΙΖΝΙΕΚ

Ένα μωσαϊκό σκηνών που αντανακλούν μια σκληρή πραγματικότητα: αποξένωση, νεκροί του πολέμου που επιστρέφουν, πλύση εγκεφάλου, ατμόσφαιρα τραγωδίας και μαύρης κωμωδίας, γκροτέσκ και παραλόγο. Ένα σκηνικό πείραμα από μικρά θεατρικά έργα που ο ίδιος ο συγγραφέας συνέθεσε, ισορροπώντας μεταξύ ιλαρού και επικίνδυνου. Στόχος του να σηκώσει ψηλά έναν καθρέφτη για να αντικατοπτρίσει όλη την ανθρωπότητα.

 

Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη

Σκηνοθετική & μουσική επιμέλεια: Νίκος Μπαλιάκας

Μουσική έναρξης-φινάλε: Αλέξης Γούδας

Κοστούμια-φροντιστήριο: ομάδα «Μύησις»

Κονσόλα ήχου: Σάκης Νίτσας

Υπεύθυνος Τμήματος: Δημήτρης Μητσόπουλος

 

Παίζουν:

Ο Άνθρωπος Μέσα στον Κύκλο: Μαρία Κεραμιδοπούλου. Πλύση Εγκεφάλου (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ): Χρύσα Δούμα, Βάγια Παπαϊωάννου, Ελεονόρα Φιλινάδα, Ελεονόρα Πρίφτη. Ο Άνθρωπος Σκουπιδοτενεκές: Τάκης Μορφίδης. Ο Άνθρωπος που Τρέχει: Πέτρος Τερέζιου. Ταμειακή Μηχανή: Ματίνα Πέτρου. Η Πατρίς Λυπάται Πολύ: Γιάννης Ηλιάδης, Σάκης Ιωαννίδης, Δημήτρης Μπιλιάλης. Περιμένετε να περάσει ο Καύσωνας: Χαρούλα Τσακλίδου, Δημήτρης Μητσόπουλος

 

ΜΥΗΣΙΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

Ιδρύθηκε το 2004 και παραμένει ως σήμερα τμήμα του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις». Έχει ανεβάσει περισσότερες από 14 παραστάσεις και έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε ποιητικές βραδιές, αναλόγια, δρώμενα και εργαστήρια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΩΡΑ: 8.00 μ.μ.

Ο ΜΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ – ΕΞΥΠΕΡΙ

 

Η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα είναι ένα ποιητικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Ο μύθος απαλλαγμένος από διδακτισμούς, είναι ένα μάθημα ζωής, που φανερώνει την ουσία της. Ο Μικρός Πρίγκιπας ταξιδεύοντας σε τόπους άγνωστους και μη, συναναστρέφεται με πλάσματα και υπερ-πλάσματα, για να βεβαιωθεί κι ο ίδιος πως «μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια».

Θεατρική διασκευή: Μίμης Κουγιουμτζής

Θεατρική προσαρμογή-σκηνοθεσία-σκηνογραφία: Κική Στούμπου-Πλεξίδα

Ενδυματολογία-Σχεδιασμός φωτισμού: Σταματία Σαπατόρη

Μουσική επιμέλεια: Μαίη Κοκκίδου

Χειρισμός κονσόλας ήχου: Βαγγέλης Αναγνώστης

Χειρισμός Κονσόλας Φώτων: Κωνσταντίνος Μακρίδης

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Θεόδωρος Γαβριηλίδης, Μαρία Γαβριηλίδου, Ευαγγελία Γκουτζαμάνη, Ιωάννα Ζαχαριάδου, Ελένη Ιωαννίδου, Μαρία Λίττα, Σοφία Μαυρoροματίδου, Γιώτα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Γεωργία Σακαρίδου, Χριστίνα Σίσιου, Αναστασία Σολαχίδου, Τένια Τσαβδαρίδου, Στέφανος Τσότσος, Χριστίνα Χαλυβοπούλου.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

 

Η Θεατρική Αναζήτηση ιδρύθηκε το 1997 και αριθμεί 30 ενεργά μέλη. Στα δεκαεννιά χρόνια παρουσίας της στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, η Θεατρική Αναζήτηση έχει ανεβάσει περισσότερες από 20 παραστάσεις, θεατρικά έργα που ανήκουν στο παιδικό θέατρο, έχει οργανώσει εκδηλώσεις συμμετοχικού θεάτρου με παιδιά, ποιητικές βραδιές και έχει πραγματοποιήσει πλήθος σεμιναρίων για τη θεατρική τέχνη.

 

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

ΣΙΡΛΕΫ ΒΑΛΕΝΤΑΙΝ ΤΟΥ ΟΥΙΛΙ ΡΑΣΕΛ

Ένα έργο οικουμενικό, σύγχρονο και αειθαλές, το οποίο κατορθώνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Μια γυναίκα, η οποία εκτός από τον ρόλο της «ντύνεται» και τον ρόλο άλλων εννέα ανθρώπων, του περιβάλλοντος δηλαδή, που άλλοτε την πνίγει και την απογοητεύει κι άλλοτε την απελευθερώνει και τη διασκεδάζει! Μια νοικοκυρά που εκρήγνυται καθώς διαπιστώνει πως όλη της η ζωή εξαντλείται στο να υπηρετεί τους γύρω της, να μαγειρεύει αυγά και πατάτες, να πονάει για τους άλλους χωρίς αυτή να απολαμβάνει μικροχαρές της ζωής. Το έργο αναδεικνύει με χιούμορ τη μοναξιά αλλά και τη δύναμη που βρίσκει ο άνθρωπος να κάνει την προσωπική του υπέρβαση.

 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπαμπίλας

Σκηνικά: Φλωριάνα Ηλιοπούλου

Φωτισμοί: Άρης Χαραλαμπίδης

Φροντιστής σκηνής: Βασιλική Τσιάρα

Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μπαμπίλας

Φωτογράφιση: Σωφρόνης Ευθυμιάδης

 

Τη Σίρλεϋ παίζει η Φωτεινή Χατζάρα

 

 

ΤΕΧΝΟΠΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ

 

H «Τεχνοπία» ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2002 με ιδρυτικά στελέχη τους Νικόλαο Κέφαλο, Βαγγέλη Τζημόπουλο και Φωτεινή Χατζάρα. Το 2012 η εταιρεία εμπλουτίζεται με νέα μέλη. Έχει ανεβάσει περισσότερες από 10 παραστάσεις, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, συνέδρια, αγκαλιάζοντας ένα ευρύ φάσμα τεχνών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

ΦΑΥΣΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ

Η Φαύστα και ο σύζυγός χάνουν την κόρη τους που πνίγεται στη θάλασσα. Μετά από χρόνια, ο μπαμπάς πιάνει ένα μεγάλο ψάρι που έχει στην κοιλιά του το κοριτσάκι. Ένα έργο γεμάτο ανατροπές που με σατιρικό βλέμμα στοχεύει στο μικροαστό Έλληνα, τον καθωσπρεπισμό, τη ημιμάθεια, το νεοπλουτισμό, την ξενομανία και την ελληνική πολιτική ζωή.

 

Σκηνοθετική επιμέλεια, σκηνικά-κοστούμια: Βαΐτσα Βλάχου, Άρτεμις Σερδάκη

Μουσική: Βασίλης Δημητρίου από την παράσταση στο Θέατρο ΣΤΟΑ σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου.

 

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Νίκος Κουτσούκης, Δημήτρης Στεργιόπουλος, Ελένη Παπαδημητρίου, Εύα Σταμάτη, Κώστας Κώστας, Ελένη Κουτσάκη, Άσπα Κουλιούφα, Βασίλης Σκαρκαλάς, Δημήτρης Χολέβας, Στέλλα Ζυμάρα, Γιάννης Παπαγιοβάννης, Άσπα Κουλιούφα, Ελένη Πλιάτσα, Δέσποινα Ρουκά, Άννα Τσιολάκη.Ακορντεόν παίζει η Αντιγόνη Καλπαΐδου.

 

Πρόγραμμα παράστασης: Βαΐτσα Βλάχου, Άρτεμις Σερδάκη

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

 

Ο Μ.Ο.Β. αριθμεί πολλά χρόνια δημιουργίας στο ερασιτεχνικό θέατρο. Στη θεατρική ομάδα, σήμερα, συμμετέχουν 25 μέλη. Πρόσφατα παρουσίασε τους Μονολόγους γυναικών του Μιχάλη Γκανά και ένα απόσπασμα από το έργο του Λόρκα Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα, τη Μαρία Πενταγιώτισσα του Μποστ και το Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος του Ι.Καμπανέλλη. Παράλληλα, λειτούργησε, τα τελευταία χρόνια Παιδική Θεατρική Ομάδα που παρουσίασε τα έργα: Παραμύθι χωρίς όνομα της Πηνελόπης Δέλτα σε διασκευή του Ιακ. Καμπανέλλη και Ο κακός μεταλλαγμένος λύκος του Στέλιου Πελασγού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Τα Ίχνη της Μνήμης είναι μια πρωτότυπη δημιουργική καλλιτεχνική συνεύρεση διαφόρων ειδών τέχνης, όπου το θέατρο συναντά τον ποιητικό λόγο, τις νοσταλγικές μελωδίες γνωστών τραγουδιών, τα χορευτικά βήματα μιας rumba ή ενός αργεντίνικου tango και τη ζωγραφική. Όλες αυτές οι τέχνες «συνομιλούν» για το πώς ορίζουμε τη μνήμη, αυτό τον μηχανισμό που μετατρέπει τον χρόνο σε αναμνήσεις.

 

Σκηνοθεσία, Εικαστική επιμέλεια, Αφήγηση: Γλύκα Διονυσοπούλου

Κείμενο, Επιλογή ποιημάτων: Γιώργος Δελιόπουλος

Μουσική ερμηνεία: Τάκης Συνδουκάς, Αριστείδης Παυλίδης, Βασίλης Τσιάβης, Βαγγέλης Τζημόπουλος

Χορογραφία: Γλύκα Διονυσοπούλου, Μιχάλης Μπίμπασης

Φωτισμοί: Νίκος Νικολάου

Χειριστές ήχου: Βίκτωρ Κοκκαλιάρης, Γιάννης Μπατιάνης

 

ΟΧΛΗΡΟΙ, ΚΟΖΑΝΗ

 

Η θεατρική ομάδα «ΟΧΛΗΡΟΙ» δημιουργήθηκε το Φλεβάρη του 1993. Στόχοι της είναι η οργάνωση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τη διάδοση του θεάτρου και της μουσικής, η συμβολή στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την ταυτόχρονη παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, η σύσταση θιάσων που θα παρουσιάζουν θεατρικά έργα στην Κοζάνη, σε κάθε άλλη πόλη της Ελλάδος και σε πόλεις του εξωτερικού, η ίδρυση παιδικής σκηνής, κουκλοθεάτρου, θέατρο σκιών και πειραματικής σκηνής και η συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.Η ομάδα είναι ανοικτή σε όλους, αυτή τη στιγμή αριθμεί 80 ενεργά μέλη και πάνω από 200 φίλους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΥΖΙΝΙΚΩΝ

από το βιβλίο της Εύης Κοντόρα «Τα μυστήρια της οδού Κενταύρων»

Ένα συναρπαστικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους θεατές

 

Η εξαφάνιση δύο κουζινικών από το σπίτι της οδού Κενταύρων είναι αυτή που αναγκάζει έναν δαιμόνιο ντεντέκτιβ να δράσει για να διαλευκάνει την υπόθεση. Άραγε θα βρεθεί η άκρη του νήματος;

 

Επιμέλεια : Ανδρέας Κωστογλίδης

Φωτογραφίες: Βαλέρια Χοροζίδη

Βοηθός: Ραφαήλ Ζιάκας

Στίχοι τραγουδιού: Ανέστης Κωνσταντινίδης

Μουσική: Απόστολος Νήρας

 

Παίζουν: Χαρούλα Ζτούπα, Σοφία Κύρινα, Σοφία Πράσσα, Τζουλιάννα Φωτοπούλου,

Φανή Ροκά, Αντώνης Καρμαζής, Γιώργος Σιαμπανόπουλος, Ανδρέας Κωστογλίδης

 

 

 

ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΙ ΣΧΟΙΝΟΒΑΤΕΣ, ΚΟΖΑΝΗ

 

Η θεατρική ομάδα “Ονειροπαρμένοι Σχοινοβάτες” ιδρύθηκε το 2016 και αριθμεί δέκα μέλη. Η παράσταση Η υπόθεση των εξαφανισμένων κουζινικών είναι η πρώτη θεατρική απόπειρα της ομάδας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ- ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ

δύο μονόπρακτα του Άντον Τσέχοφ σε ενιαία παράσταση

Η Αρκούδα: Η χήρα Πόποβα θρηνώντας το χαμό του συζύγου της, κάτω από το διερευνητικό βλέμμα του πιστού υπηρέτη Λούκα, δέχεται την επίσκεψη του Σμύρνοφ που ζητά τα χρήματα που του οφείλει ο μακαρίτης. Η έντονη αντιπαράθεση Σμυρνόφ και Πόποβας οδηγείται σε ακρότητες, με μοναδική λύση τη μονομαχία. Τα πιστόλια δεν αργούν να βγουν. Μόνο που τη θέση του μίσους παίρνει ο παθιασμένος έρωτας.

Πρόταση γάμου: Ένας ευκατάστατος νέος σε ηλικία γάμου επισκέπτεται το σπίτι ενός γείτονα, αντίστοιχου οικονομικού βεληνεκούς, για να ζητήσει το χέρι της κόρης του. Η πρόταση γίνεται με χαρά δεκτή από τον πατέρα, αλλά όταν οι μελλόνυμφοι μείνουν μόνοι αρχίζει ένας μαραθώνιος καβγάς γοήτρου που χάρη στην παρέμβαση του πατέρα θα έχει αίσιο τέλος.

Μετάφραση: Λυκούργος Καλέργης

Σκηνοθεσία: Γιώτης Βασιλειάδης

Σκηνικά-ζωγραφική επιμέλεια: Γιώργος Λεπίδας

Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Λεπίδας, Γιαννης Μπασδέκης, Ραφαήλ Παπαδημητρίου

Χειριστης ήχου-κονσόλας: Ραφαήλ Παπαδημητρίου

Φωτισμοί: Γιώργος Λεπίδας, Γιώτης Βασιλειάδης

Οργάνωση παραγωγής: Θεατρική ομάδα «Κόκκινη κουίντα»

Οργάνωση σκηνής: Κυριακή Σαββίδου

Χειριστής φωτισμού: Γιάννης Μπασδέκης

Φροντιστής: Γιάννης Μπασδέκης

Επιμέλεια κοστούμιων: Θεατρική ομάδα «Κόκκινη κουίντα»

Υπεύθυνη Βεστιαρίου: Σόφη Ζουρνατζίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Δέσποινα Λαζαρίδου, Κυριακή Σαββίδου

 

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Βλαδίμηρος Αλεξανδρίδης, Σόφη Ζουρνατζίδου, Ελένη Καραγιάννη, Αντώνης Καραδήμος, Ιωάννα Παπαδημητρίου,Σοφία Σαμαρτζίδου, Φώτης Ταχτσίδης

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΥΙΝΤΑ, ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Πριν συστηθεί η ομάδα ως «Κόκκινη κουίντα» λειτούργησε ως Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Σερβίων και ανέβασε τρεις θεατρικές παραστάσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΕΤΗ ΤΟΥ ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ

σε μετάφραση-διασκευή Χρήστου Παπαδημητρίου & Βασιλικής Ευταξία

 

Καθολική Ιταλία το 1920 περίπου. Το διαζύγιο απαγορεύεται από την εκκλησία, αλλά το έγκλημα για λόγους τιμής, επιτρέπεται! Ένας καθηγητής ερωτεύεται τη μητέρα ενός μαθητή του και σύζυγο καπετάνιου και την καθιστά έγκυο… Ανατροπές και βιτριολικό χιούμορ σε μια μοναδική φάρσα όπου όλοι σκευωρούν και γίνονται υποκριτές για να επιβιώσουν σε μια “ηθική” κοινωνία που δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο να είναι αληθινοί.

 

Σκηνοθεσία: Βασιλική Ευταξία

 

Παίζουν: Τάσσος Μπελής, Άννα Δαυιδίδου, Γιάννης Παπαλαζάρου, Βάσω Ζήση, Άρτεμις Καραθάνου, Χρήστος Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδιαμάντης, Κωνσταντίνος Εμπρικίδης, Μαρία Σακοράφα, Δήμητρα Λαζαρίδου

 

 

ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ, ΓΡΕΒΕΝΑ

 

Η θεατρική ομάδα Γρεβενών “Οι άστεγοι” ξεκίνησε το 2010. Έκτοτε έχει παρουσιάσει έργα των Τσέχοφ, Φεϋντώ, Ξενόπουλου, Βιζυηνού, Πιραντέλλο. Η ομάδα αριθμεί 10 μέλη.

 

Μοιραστείτε την είδηση