Φεστιβάλ “Γιορτές της Γης” 4-8 Ιουλίου

5 Min Read


Οι Γιορτές της Γης είναι μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά για πρώτη φορά πριν από 17 χρόνια, το 2001. Διήρκεσαν 4 ημέρες και συγκέντρωσαν περισσότερους από 5.000 επισκέπτες. Η ανταπόκριση του κοινού θεωρήθηκε ενθαρρυντική, οπότε την επόμενη χρονιά οι Γιορτές της Γης επαναλήφθηκαν και διήρκεσαν 6 μέρες. Από τότε, η διοργάνωση των Γιορτών της Γης στα οροπέδια του Σινιάτσικου καθιερώθηκε. Κάθε χρόνο, εδώ και 16 συναπτά έτη, στις αρχές του Ιούλη, οι δραστηριότητες του φεστιβάλ εξελίσσονται στους δρόμους της Βλάστης έλκοντας μια ευρεία ποικιλία ανθρώπων.

Μετά από μια μικρή παύση ενός έτους, το πιο ξέφρενο, το πιο ορεινό, το πιο βουκολοβαλκανικό φεστιβάλ επιστρέφει φέτος ξανά για να σας ανακατώσει το καλοκαίρι.
4-5-6-7-8 Ιουλίου σκάει μύτη και δεν αστειεύεται…

- Advertisement -

Όλοι οι φίλοι/φίλες των Γιορτών της Γης, από τους πιο φανατικούς μέχρι αυτούς/αυτές που πέρασαν έστω μια μέρα όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται για ένα φεστιβάλ σαν όλα τα άλλα. Γιατί δεν είναι απλά ένα άθροισμα συναυλιών, αλλά καλλιτεχνικές συναντήσεις των μουσικών του κόσμου. Γιατί κόντρα στη λογική της αποξένωσης και του κέρδους, προωθούν την κουλτούρα της συμβίωσης και της αλληλεγγύης.
Ένα εναλλακτικό φεστιβάλ, με ολοήμερα δρώμενα, με συντροφικότητα μεταξύ των ανθρώπων, με μπόλικη επαφή με τη φύση, με μουσικές του κόσμου που κορυφώνουν τις βραδιές, και κυρίως με τόσες ιστορίες εκτός προγράμματος…

Το πρόγραμμα των μουσικών μας συναντήσεων περιλαμβάνει:

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Ιουλίου
Λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού, με την Βάσω Βασιλειάδου χωρίς είσοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 5 Ιουλίου
Baildsa, Βουκολική Διαταραχή, Aptallica (psycho version)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 Ιουλίου
Ματούλα Ζαμάνη, Kocani Orkestar (FYROM), Λάργκο

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 Ιουλίου
Villagers Of Ioannina City, Θραξ Πανκς, Balothizer (UK)

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Ιουλίου
Μεσημεριανό γλέντι στο λόφο του Αη λια

Και το βράδυ:
Χειμερινοί Κολυμβητές, Ρεβάνς, Intermedio

Σιγά σιγά θα ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των παράλληλων δραστηριοτήτων όπως Θέατρο δρόμου, παιδότοπος, αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές, αθλοπαιδίες, πεζοπορίες, εκθέσεις φωτογραφίας κλπ. και, όπως πάντα, το πρόγραμμα στο ελεύθερο κάμπινγκ στον πανέμορφο λόφο του Αη Λία είναι κάτι που δεν ανακοινώνεται αλλά προκύπτει…

Μια προσπάθεια που βασίζεται στη συμμετοχή!

Οι Γιορτές της Γης προσπαθούν, από το 2001 που ξεκίνησαν, να αποτελούν ένα εναλλακτικό οικολογικό φεστιβάλ που αγκαλιάζει την φύση, καλεί τον κόσμο να δραπετεύσει στην ύπαιθρο, προωθεί την αλληλεγγύη και υπερασπίζεται την διαφορετικότητα, μακριά από το κυνήγι του κέρδους και της εμπορευματοποιηση των πάντων. Η προσπάθεια αυτή, στους πενιχρούς καιρούς που ζούμε και με την ανεξαρτησία που θέλουμε να διατηρούμε, δεν ήταν πάντα εύκολη οικονομικά. Όμως όσο και αν πιεστήκαμε δεν πάψαμε ποτέ να πιστεύουμε ότι δεν αξίζει να κάνεις ένα φεστιβάλ με τέτοιο περιεχόμενο αν δε μπορεί να είναι οικονομικά προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και φίλες. Έτσι και φέτος, στην επανέναρξη των Γιορτών της Γης, διατηρώντας και αναπτύσσοντας το χαρακτήρα τους, προσπαθήσαμε οι τιμές του εισιτηρίου αλλά και των μπαρ – κυλικείων να μην αποκλείουν κάποια η κάποιον από τη γιορτή μας. Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι ρισκάρουμε, μιας και είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε με δεδομένο το budget που αξίζει στο φεστιβάλ που θέλουμε. Ελπίζουμε λοιπόν στη συμμετοχή, ότι όλες οι φίλες και οι φίλοι των γιορτών αλλά και όλοι όσοι θα το τολμήσουν για πρώτη φορά, θα αγκαλιάσουν ξανά το φεστιβάλ ώστε να γίνεται για πολλά ακόμα χρόνια!
Ελπίζουμε να τα καταφέραμε..

Οι τιμές εισιτηρίων για τις γιορτές της γης 2018 είναι:

Προπώληση full pass τετραήμερου για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων : 15€
Προπώληση full pass τετραήμερου: 20€
Προπώληση τριήμερο :15€
Εισιτήριο ημέρας : 7€

Σημεία προπώλησης:

Θεσσαλονίκη:
Hemingway, Σβώλου 19
Τζαμάλα, Λέοντος Σοφού 18 Στοά Αλλαμάνη
Καφωδείον Ελληνικό, Ελ. Βενιζέλου 45
Δέντρο στο Bar Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 25

Κοζάνη:
Στου αιώνα την παράγκα, Καμπάνιας 2
Βατρα κούκος Beer Bar, Μουράτη 4Α

Γρεβενά:
Φούιτ, Ηλία Φάσσα 2

Πτολεμαϊδα:
Μανδρακούκος, Βασ. Κωνσταντίνου και Εθνικής Αντιστάσεως
The Old Park Project, Παλιό Πάρκο Πτολεμαϊδας
Κουρείο Φίλιππας, Περδίκκα 8 (Πεζόδρομος)

Λαρίσα:
Στο περίπου… Πατρόκλου 10

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΕΡΤ Κοζάνης lavart.gr cityportal.gr kulturosupa.gr Πρωινός Λόγος
ΕΡΤ3 Luben.tv biscotto.gr Μήνυμα 107.7 FM e-ptolemeos.gr
Εφημερίδα Πτολεμαίος

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ:

Δήμος Εορδαίας
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
Τοπική Κοινότητα Βλάστης

ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ:
Δ.Ε.Η. ΑΕ
Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης
Ιντερσαλονικα
Εστιατόριο ΦΡΟΥΡΙΟ

Μοιραστείτε την είδηση