«Φινάλε» με μουσική βραδιά και mocktails στην πλατεία της Κοζάνης για το ΚΕΘΕΑ

3 Min Read

Έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στη Δυτική Μακεδονία, για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών με έναν ιδιαίτερο και όμορφο τρόπο, ολοκληρώνοντας έτσι μια σειρά δράσεων διάρκειας μιας εβδομάδας.

- Advertisement -

Η 26η Ιουνίου, έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους. Σηματοδοτεί τη συνεχή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εξάρτησης, στη βάση μίας ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και πάντα δίπλα στον ουσιοεξαρτημένο συνάνθρωπό μας.

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών το ΚΕΘΕΑ πραγματοποίησε πανελλαδική καμπάνια με σύνθημα #Πάμε μαζί, για να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα συλλογικής δράσης και πολιτικών συμπερίληψης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια και συνομιλούσαν με τον κόσμο ενώ στο σημείο βρισκόταν ενημερωτικό περίπτερο και μπαρ το οποίο μοίραζε δωρεάν mocktails (κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ) υπό τη συνοδεία μουσικής από Dj, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα πως μπορεί κάποιος να περάσει καλά μακριά από εξαρτήσεις.

Ο κόσμος, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους, άφηνε με τη σειρά του τα δικά του μηνύματα, σε χαρτάκια post it, τα οποία καρφίτσωναν στον ξύλινο πίνακα που είχαν φέρει τα μέλη του ΚΕΘΕΑ. Επίσης, μοίραζαν κάρτες με barcode που «σκάναρες» και σε έβγαζε σε μια σελίδα που περιείχε όλες τις συνταγές με τα mocktails.

Γεωργία Ευαγγέλου, θεραπευτικό προσωπικό στο ΕΣΠΑ Πολυδύναμο Κέντρο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Η Γεωργία Ευαγγέλου, θεραπευτικό προσωπικό στο ΕΣΠΑ Πολυδύναμο Κέντρο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στη Δυτική Μακεδονία με έδρα την Κοζάνη, ανέφερε πως φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην πόλη της Κοζάνης, περνούν το δικό τους μήνυμα κατά των ναρκωτικών. Στόχος, σύμφωνα με την ίδια, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις.

«”Πάμε Μαζί” είναι το μήνυμα που ΚΕΘΕΑ και αυτό γιατί μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εξαρτήσεις. Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και προλαμβάνεται και θεραπεύεται. Για αυτό, “Πάμε Μαζί” για δημόσιες, δωρεάν, προσβάσιμες σε όλους και ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας, που σέβονται τις ανάγκες, τη φωνή και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην απεξάρτηση και τη συμπερίληψη των ατόμων στην κοινωνία» κατέληξε.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση