Φωνή βοώντος εν τη ερήμω για τα προβλήματα στην υγεία

2 Min Read

Γονείς της Κοζάνης: Ευχόμαστε κάποιος να μας ακούσει

Γονείς, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά την κακοκαιρία, βρέθηκαν χθες το απόγευμα έξω από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο, προκειμένου για άλλη μια φορά να εκφράσουν την αγωνία τους για την κατάσταση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους παιδιατρικούς ασθενείς.

Ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών

«Συνένοχοι στο έγκλημα δεν μπορούμε να γίνουμε. Ζητούμε η κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα κενά και τις ελλείψεις που καλύπτονται με μπαλώματα. Δεν θα αποδεχθούμε ότι η περίθαλψη ενός παιδιού θα είναι αποτέλεσμα τύχης. Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν στα ζάρια τις ζωές των ασθενών μας. Θεωρούμε αδιανόητο το 2023 να μην υπάρχει τριτοβάθμιο νοσοκομείο» ανέφερε ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, που έκαναν την κινητοποίηση.

Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν οι γονείς που εδώ και καιρό ζητούν να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στα παιδιά τους και ζητούν απεγνωσμένα να εισακουστούν. «Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα. Πεθαίνουν παιδιά. Το θέμα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν γιατροί, αλλά δεν υπάρχει ΜΕΘ σ’ ένα περιφερειακό νοσοκομείο. Για να φτάσει ένα παιδί στην Αθήνα πεθαίνει στο δρόμο. Δεν έχουμε ούτε γιατρούς, ούτε τον εξοπλισμό για να στηρίξουμε. Θέλουμε εγκαταστάσεις, πάνω απ’ όλα γιατρούς για να μην αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Ευχόμαστε κάποιος να μας ακούσει» είπε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Ειρήνη Ντέμου.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού, Ειρήνη Ντέμου

Οι γονείς ζητούν από όλους να στηρίξουν τον αγώνα τους, καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα. «Δεν προλάβαμε να πούμε καλή χρονιά κι ένα παιδί πέθανε, ενώ άλλα παιδιά μεταφέρονται σε μακρινά νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κρεβατιών. Ο χαμός ενός παιδιού λιγοστεύει και μικραίνει τον κόσμο μας» τόνισε ο Κωστής Κοζικόπουλος.

Στη συγκέντρωση παρόντες ήταν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και πολλοί γονείς.

 

Σωκράτης Μουτίδης-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση