«Φράκαρε» το Μαμάτσειο νοσοκομείο

2 Min Read

Ασφυκτική και δύσκολη η κατάσταση στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, με την διαχείριση των ασθενών μη covid που προσέρχονται και χρήζουν νοσηλεία. Μάλιστα η αδυναμία να υποδεχτεί περιστατικά στις κλινικές μη covid δηλώθηκε στο ΕΚΑΒ, αναζητώντας όμορα νοσοκομεία για τις διακομιδές ασθενών.

Εν τω μεταξύ πληρότητα καταγράφεται και στην ιδιωτική κλινική Εuromedica, όπου μεταφέρονται το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά μη covid. Μόλις 4 κλίνες απομένουν στην κλινική covid του νοσοκομείου Κοζάνης από τις 70 που διαθέτει, καθώς ήδη έχει προχωρήσει σε αύξηση κλινών η Διοίκηση, με την γυναικολογική να χρησιμοποιείται για νοσηλείες θετικών και ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής τα περιστατικά που φτάνουν τον τελευταίο καιρό είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους βαριάς μορφής. Οι τρεις κλίνες της ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ δύο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Αν και έχουν δοθεί εσπευσμένα εξιτήρια και σήμερα, το νοσοκομείο βρίσκεται στο κόκκινο με την ανησυχία γιατρών και νοσηλευτών στην έκρηξη νοσηλειών, καθώς η επιδημιολογική εικόνα δεν είναι καλή, παραμένει αυξημένο το ιϊκό φορτίο στην Π.Ε. Κοζάνης, που φέρνει συνεχώς ασθενείς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Η οριακή κατάσταση στο νοσοκομείο αποτυπώνεται άλλωστε από τα ενεργά κρούσματα τα οποία φέρνουν την περιοχή, πρώτη και πάλι πανελλαδικά, αναλογικά με τον πληθυσμό. Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας παραμένει στο 100% η πληρότητα στην ΜΕΘ με τις νοσηλείες ύποπτων και θετικών να ανέρχονται στις 55, εξυπηρετώντας παράλληλα ορθοπεδικά περιστατικά, χειρουργικά, νεφρολογικά και ουρολογικά.

ΕΡΤ Κοζάνης Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιραστείτε την είδηση