Φρενίτιδα για τον “Πόλεμο των Άστρων” – Οι ταινίες της εβδομάδας

3 Min Read

Φρενίτιδα με τον «Πόλεμο των Άστρων» και στην Κοζάνη, ο οποίος συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα μαζί με την πολυαναμενόμενη ελληνική ταινία του δικού μας Γιώργου Κορδέλλα «Η Ρόζα της Σμύρνης» και την παιδική ταινία «Τραγούδα».

 

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

 

«Η Ρόζα της Σμύρνης»

 

Η ταινία εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 1987. Απλώς η ιστορία αναφοράς είναι η Σμύρνη του 1922. Ένα εύρημα είναι που μας ταξιδεύει σε εκείνη την εποχή. Ένα ταλαιπωρημένο, λερωμένο με αίμα νυφικό, που βρίσκει ο αρχιτέκτονας και παθιασμένος συλλέκτης τέχνης Δημήτρης. Μια κρυμμένη επιστολή που είναι ραμμένη στη φόδρα του νυφικού, αποτελεί την αφορμή για να ξετυλιχθεί μια τραγική ιστορία του παρελθόντος.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας

Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρος Λαγούτης, Γιλμάζ Γκρουντά.

 

2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 7.45 & 10.00

 

«Τραγούδα» (Sing)

 

Όταν το κοάλα ονόματι Μπάστερ Μουν αποφασίζει να σώσει το θέατρό του που πνέει τα λοίσθια, διοργανώνοντας ένα διαγωνισμό τραγουδιού, όλη η πόλη καταφθάνει στην οντισιόν. Μια γουρουνίτσα νοικοκυρά που το παίζει Lady Gaga, ένα μπλανζέ ποντίκι που φέρνει λίγο σε Σινάτρα, ένας έφηβος γορίλας που προτιμά το μικρόφωνο και μια πανκ σκαντζοχοιρίνα, δοκιμάζουν την τύχη τους.

 

Σκηνοθεσία: Γκαρθ Τζένινγκς

 

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

 

Ο πόλεμος των Άστρων: Rogue One: A Star Wars Story

 

Στο Rogue One: A Star Wars Story βρισκόμαστε μετά το σχηματισμό της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, όπου μια ομάδα γενναίων μαχητών της αντίστασης ενώνονται σε μια τολμηρή αποστολή: να κλέψουν τα σχέδια του Death Star.

Η Felicity Jones πρωταγωνιστεί και μαζί της βρίσκουμε τους Mads Mikklesen, Diego Luna, Donnie Yen, Jian Wen, Riz Ahmed, Forest Whitaker και ο Ben Mendelsohn ως ο κύριος κακός της ταινίας, Director Orson Krennic.

 

Σκηνοθεσία:Gareth Edwards

 

Ηθοποιοί:Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Ben Mendelsohn

 

2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 5.30 & 10.00

 

«Τέλειοι ξένοι»

 

Σε αυτήν τη μαύρη κωμωδία δωματίου, η οποία εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, μια παρέα αποφασίζει να παίξει ένα παιχνίδι με απρόβλεπτη εξέλιξη: Άβολα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και ερωτικές σχέσεις αναστατώνονται όταν κάθε μέλος της παρέας επιτρέπει στους άλλους να δουν αποθηκευμένα μηνύματα, κλήσεις και φωτογραφίες στο κινητό του.

 

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης

 

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Άλκης Κούρκουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μάκης Παπαδημητρίου.

 

1 ΠΡΟΒΟΛΗ 7.45

 

Μοιραστείτε την είδηση