“Φρένο» στις μετακινήσεις προσωπικού βάζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

1 Min Read

Στοπ στις μετακινήσεις προσωπικού βάζει κατά κάποιο τρόπο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για να σταματήσει την «αιμορραγία» του προσωπικού. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέπει τη μεταφορά πίστωσης σε άλλο Ίδρυμα στην περίπτωση μετακίνησης υπηρετούντων καθηγητών και λεκτόρων, αλλά και στις περιπτώσεις μετάταξης μελών ΕΕΠ και ΕΔΙΠ.

«Το θέμα της υποστελέχωσης βασανίζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κι αυτή τη στιγμή και με βάση τα αποτελέσματα της εσωτερικής αξιολόγησης εμφανίζουμε από τις πιο χαμηλές τιμές συσχέτισης φοιτητών ανά καθηγητή. Επίσης, τα περισσότερα από τα τμήματά μας δεν έχουν αυτοδυναμία, λόγω μη επαρκούς αριθμούς μελών ΔΕΠ. Η σοβαρή υποστελέχωση οδηγεί στην κάλυψη αναγκών με έκτακτο προσωπικό που πληρώνεται από ίδιους πόρους κι αυτό είναι για το Πανεπιστήμιο ένα σημαντικό βάρος» λέει η Αντιπρύτανης Ελένη Τσακιρίδου.

- Advertisement -

Το Πανεπιστήμιο εμφανίζει μείωση του αριθμού των μελών του σταδιακά για διάφορους λόγους και η Πολυτεχνική Σχολή έχει μόλις 21 μέλη ΔΕΠ αντί των 60. «Είναι διαπιστωμένη η έλλειψη» λέει ο Γιάννης Μπακούρος, πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων. Οι καινούργιες εγκρίσεις γίνονται με το σταγονόμετρο. «Δε θέλουμε το Πανεπιστήμιο μας να αποδυναμωθεί, θέλουμε να μεγαλώνει» λέει ο Γιάννης Μπακούρος.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση