«Φρούριο» η ΖΕΠ για την έλευση Μητσοτάκη

3 Min Read

Ραντεβού στις 11 αύριο το πρωί στην ΖΕΠ έχουν δώσει πολλά σωματεία και επαγγελματικοί σύλλογοι, για να υποδεχτούν «θερμά» τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κοζάνη, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην περιοχή μετά τα 2μιση χρόνια διακυβέρνησης και μετά τις ανακοινώσεις για απολιγνιτοποίηση. Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν πολλοί υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς, οι οποίοι θα συνεχίσουν από την Κοζάνη στα Γιάννενα το Σάββατο στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης Μητσοτάκη και εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κοζάνη θα βρεθούν σίγουρα ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Μαζί τους θα είναι οι γενικοί γραμματείς Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου και Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Από τους ανθρώπους που δεν θα λείπουν θα είναι ο συντονιστής του ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας.

- Advertisement -

Αυξήθηκαν τα καλέσματα για «θερμή υποδοχή» στον Πρωθυπουργό

Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης, τα καλέσματα των σωματείων και συλλόγων για να επιφυλάξουν «θερμή υποδοχή» στον Πρωθυπουργό σχεδόν διπλασιάστηκαν. Εκτός από τα σωματεία ενέργειας «Σπάρτακος», «Ένωση», «ΣΕΕΝ», «Εργατική Αλληλεγγύη» κ.α. κάλεσμα απευθύνουν και τα εργατικά κέντρα Κοζάνης και Εορδαίας καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεθέρμανσης. Μαζί τους θα είναι και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι αυτοί που θέλουν να «πρωταγωνιστήσουν» στην διαμαρτυρία και ετοιμάζουν στεφάνια κηδείας στην μνήμη της «ΔΕΗ και της Δυτικής Μακεδονίας». Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα λάβουν μέρος ακόμη ο συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ» της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου και ο Σύλλογος Απολιγνιτοποίησης και Αποκατάστασης Περιβάλλοντος. Καλέσματα για συμμετοχή στην διαμαρτυρία εξέδωσαν το ΚΚΕ και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης.

Πολύ μεγάλη η αστυνομική δύναμη

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας έχουν πάρει «φωτιά» για τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για την έλευση του Πρωθυπουργού. Οι αστυνομικές δυνάμεις της Κοζάνης ενισχύθηκαν με αστυνομικούς και περιπολικά από Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά και Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο της αστυνομίας είναι να μην πλησιάσουν οι διαμαρτυρόμενοι έξω από το κτίριο της ΖΕΠ με στόχο να κρατήσουν τους συγκεντρωμένους μακριά στην είσοδο του κόμβου που οδηγεί προς το κτίριο της Περιφέρειας.

Σωκράτης Μουτίδης

 

 

Μοιραστείτε την είδηση