Γ’ Εθνική: Το CAS δικαίωσε Κοζάνη και ΑΕ Λευκίμμης – Τσουνάμι εξελίξεων

2 Min Read

Το CAS έκανε δεκτή την προσφυγή της Κοζάνης και πλέον η ΕΠΟ καλείται να πάρει αποφάσεις.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση του CAS για την προσφυγή της Κοζάνης κατά του Μακεδονικού βγήκε, δικαιώνοντας τα «λιοντάρια».

Αυτό σημαίνει ότι ο Μακεδονικός παραμένει στη Γ’ Εθνική, η Κοζάνη αναδεικνύεται (και πάλι) πρωταθλήτρια στον 2ο όμιλο, η ΑΕ Λευκίμμης μένει στην κατηγορία και υποβιβάζεται στα τοπικά ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων.

Η ΕΠΟ μόλις λάβει την απόφαση του CAS στα χέρια της, θα πρέπει να κάνει τα εξής: να επικυρώσει τη σωστή βαθμολογία του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και να ακυρώσει το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Super League 2.

Περιθώριο να γίνουν νέα μπαράζ δεν υπάρχει, καθώς ουσιαστικά έχει λήξει η σεζόν. Η Εκτελεστική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει τις προσεχείς ημέρες, ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία, και να αποφασίσει την άνοδο και των επτά πρωταθλητριών ομάδων των ομίλων της Γ’ Εθνικής στη Super League 2, καθώς θεωρούν στην Ομοσπονδία πως δεν υπάρχει άλλη δίκαια λύση.

Μάλιστα, θα ζητηθεί από τη Super League 2 μικρή παράταση για τη δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται αυτή η απόφαση της Εκτελεστικής να προκαλέσει τσουνάμι εξελίξεων με αναδιάρθρωση της Super League, προκειμένου τη σεζόν 2023-24 να διεξαχθεί με 16 ομάδες, κάτι που θα σημαίνει ότι θα προβιβαστούν από τη Super League 2 τέσσερις ομάδες.

Το μήνυμα του Προέδρου της ομάδας της Κοζάνης Χρήστου Πετρόχειλου:

Δικαίωση! Η Κοζάνη ξέρει να αγωνίζεται νόμιμα κι αντρίκια μέσα και έξω από τα γήπεδα. Το CAS δικαίωσε οριστικά την ομάδα μας. Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μας μέτρα και η πόλη μας πετά στον έβδομο ουρανό. Ο συνδυασμός αγωνιστικού σθένους και στιβαρής διοίκησης μας δικαίωσε όλους. Κοζάνη! Πάντα δυνατά, πάντα ψηλά!

Μοιραστείτε την είδηση