Γ. Ιωαννίδης: «Έχουμε μια δυνατή, πολυσυλλεκτική και ανταγωνιστική ομάδα»

5 Min Read

Ο 43χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Γιάννης Ιωαννίδης κατάγεται από τη Λευκόβρυση και επαναδιεκδικεί τη θέση του ως δημοτικός σύμβουλος στην Κοζάνη, αυτή τη φορά με την παράταξη του Γιάννη Κοκκαλιάρη «Μαζί για την Κοζάνη».

Πάντα είχε το «μικρόβιο» της πολιτικής. Αν επανεκλεγεί θα είναι η τρίτη του θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς η πρώτη ήταν από το 2014 έως και το 2019, οπότε και διετέλεσε αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΟΑΠΝ Κοζάνης.

Η μετάβαση από τη δημοτική παράταξη «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» στην παράταξη «Μαζί για την Κοζάνη»

Ο ίδιος αναφέρει πως μετά την αποχώρηση του Λευτέρη Ιωαννίδη, δεν υπήρξε κάποιο σχήμα το οποίο θα μπορούσε να συμπορευθεί καθώς η δημοτική κίνηση άλλαξε πολιτική κατεύθυνση με την οποία ο ίδιος διαφωνούσε. «Τα παιδιά παραμένουν φίλοι μου και τους αγαπώ πάρα πολύ, αλλά θεωρώ πως δεν μπορούσαμε να συμβαδίσουμε με τον τρόπο που είχαμε ξεκινήσει τότε και ενώ έλεγα ότι θα αποσυρθώ από τα κοινά ή θα άλλαζα βαθμό αυτοδιοίκησης, βρέθηκε ένα σχήμα το οποίο ξεκίνησε σαν μια παρέα με ανησυχίες ανθρώπων που αγαπούν την πόλη τους, η οποία μεγάλωσε και αποφασίσαμε πως πρέπει να πάρει σάρκα και οστά και να γίνει παράταξη» σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως δεν έχει σημασία από που προέρχεται κομματικά ή ιδεολογικά κάποιος, αρκεί να αγαπάει τον τόπο του και να θέλει να προσφέρει. «Δεν θέλουμε γλάστρες, θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι δραστήριοι, οι οποίοι ακόμα και αν δεν εκλεγούν θα έχουν την όρεξη να ασχοληθούν με την παράταξη, με τον τόπο τους, με το δήμο, με όποιο τρόπο μπορούν και θέλουν και όπου πιστεύουν οι ίδιοι ότι μπορούν να βοηθήσουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κοινό όραμα είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Ένας από τους βασικούς τους στόχους είναι η καθημερινότητα του πολίτη και το πως θα γίνει καλύτερη, από την καθαριότητα, τα αδέσποτα, το κολυμβητήριο, το ΔΑΚ, οι υποδομές κ.α.

Μεταξύ αθλητισμού και πολιτισμού

Είναι ένας από τους γνώστες των θεμάτων πολιτισμού και αθλητισμού στην περιοχή, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του ΟΑΠΝΟι πολύ στενές του σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας του ΠΑΟΚ, αλλά και των ομοσπονδιών, «άνοιξαν το δρόμο» για αθλητικές διοργανώσεις στην Κοζάνη. «Το κλειστό της Λευκόβρυσης, είναι ένα ανεκμετάλλευτο διαμάντι» επισήμανε. Επίσης, ανέφερε πως η τελευταία πενταετία χαρακτηρίστηκε από στασιμότητα, καθώς και δεν έχει έρθει κάτι καινούριο στην πόλη, τουναντίον έχουν φύγει διοργανώσεις όπως τα «street relays».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα το οποίο «καίει» όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, τους οπαδούς και φιλάθλους της Κοζάνης, για το αν και πότε θα είναι έτοιμο το ΔΑΚ Κοζάνης για το επαγγελματικό – πλέον πρωτάθλημα που θα συμμετέχει η ομάδα της πόλης μας ή αν θα χρειαστεί να αλλάξει έδρα, ρίχνοντας βολές κατά της δημοτικής αρχής καθώς από νωρίς ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα της Κοζάνης θα ανέβει κατηγορία και άρχισαν τις συζητήσεις μέσα καλοκαιριού. «Προφανώς η δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη το τι πάμε να αντιμετωπίσουμε, το ότι έχουμε φύγει από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και έχουμε πάει στο επαγγελματικό, όπου οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες. Δεν υπήρχε απολύτως κανένας σχεδιασμός από τους αρμόδιους, ενώ οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την ομάδα είναι διατεθειμένοι όχι μόνο να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά συνολικά την πόλη και το αθλητικό τοπίο της Κοζάνης να πάρει την υπεραξία που του αρμόζει και δυστυχώς ο δήμος δεν είναι αρωγός σε αυτό».

 «Το παν είναι ο προγραμματισμός»

Ο Γιάννης Ιωαννίδης θέλει για την Κοζάνη μια πιο εύκολη καθημερινότητα για τον πολίτη και τον απαραίτητο προγραμματισμό. «Για μένα ο ΟΣΕ είναι εμβληματικός, αν αλλάξει μορφή η περιοχή του ΟΣΕ θα αλλάξει μορφή και η πόλη. Χρειαζόμαστε περισσότερα πάρκα και έχουμε ένα πολύ καλά δομημένο πρόγραμμα για τα αδέσποτα το οποίο εστιάζει σε κάτι που δεν εστίασε ποτέ ο δήμος Κοζάνης».

Επίσης, θέλει ίσες και ίδιες ευκαιρίες προς όλους τους πολίτες και δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «από τα τραπεζοκαθίσματα στις καφετέριες μέχρι τη σειρά που θα μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο δήμο». Θέλει επίσης να ανέβει το επίπεδο του εθελοντισμού, ώστε να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή.

Τέλος, σημείωσε πως δεν γίνεται ο δήμος να ξεχωρίζει τις κοινότητες, πως είναι εντελώς παραμελημένες και αυτό πρέπει να αλλάξει σε συνολικό επίπεδο, τονίζοντας πως ο συνδυασμός του έχει πρόγραμμα στήριξης των κοινοτήτων σε θέματα θέρμανσης.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση