Γ. Κασαπίδης: Ελπιδοφόρα μηνύματα για την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής μετέφεραν Θεσσαλοί αγρότες-συνεταιριστές στους αγρότες του Ν. Κοζάνης.

2 Min Read

Βασικές αρχές και σημαντικές λεπτομέρειες που τηρούνται από Θεσσαλούς αγρότες και οδήγησαν στα πετυχημένα παραδείγματα των πρόσφατων συνεταιριστικών θεσσαλικών οργανώσεων (ΘΕΣγαλα, ΘΕΣγη, ΓΑΛΑ.ΕΛΑΣ), παρουσίασαν εκπρόσωποί τους στους αγρότες του Δ. Σερβίων-Βελβεντού.

Σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης με το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, το Σάββατο 15-10-16 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πλήθος παραγωγών και πολιτών του Δήμου παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις ουσιαστικού περιεχομένου του Προέδρου του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ελασσόνας (ΓΑΛΑ.ΕΛΑΣ) κ. Γιώργου Μηλιώνη, του Αντιπροέδρου του Αγελαδοτροφικού Συνεταιρισμού Θεσσαλίας (ΘΕΣγαλα) κ. Γεωργίου Σδάνη και του Γενικού Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλίας (ΘΕΣγη) κ. Ορέστη Ρίζου.

- Advertisement -

Τα στελέχη των τριών συνεταιρισμών, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, εξέπληξαν θετικά τους παρευρισκόμενους με το μεστό περιεχόμενο των εισηγήσεών τους για το πώς κατάφεραν νέοι άνθρωποι και με απαξιωμένο το συνεταιριστικό κίνημα να στήσουν συνεταιριστικές οργανώσεις που εδραιώθηκαν και αναπτύσσονται δυναμικά, μεσούσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Αγρότες της περιοχής έθεσαν καίρια ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας των νεοσύστατων αυτών πετυχημένων οργανώσεων και έλαβαν ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς περιστροφές.

Την ίδια στιγμή έγιναν και οι πρώτες αναφορές για πιθανότητα στήριξης και μελλοντικής συνεργασίας, προοπτική την οποία τα στελέχη των τριών συνεταιριστικών οργανώσεων την αποδέχτηκαν με αυστηρούς όμως κανόνες λειτουργίας και κανόνες ποιοτικών προδιαγραφών για τα προϊόντα.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Κοσματόπουλος δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου για την όποια πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών, ενώ ο κ. Κασαπίδης τόνισε τη δυνατότητα αντίστοιχων πετυχημένων πρωτοβουλιών στο Ν. Κοζάνης με νέους, έντιμους, καλοπροαίρετους και καθαρούς επαγγελματίες – αγρότες που διαθέτουν τη γνώση και την αποφασιστικότητα να συνεργαστούν με τους αντίστοιχους συναδέλφους τους και να δημιουργήσουν καθετοποιημένες παραγωγικές διαδικασίες επώνυμων και πιστοποιημένων προϊόντων υψηλής βιολογικής και οικονομικής αξίας.

Μοιραστείτε την είδηση