Γ. Κασαπίδης: Η Δυτική Μακεδονία είναι σε πορεία ανάβασης και όσοι έχουν πνευμόνια θα το αντέξουν- Πέρασε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2023

2 Min Read

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας παρουσιάστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο. Ο εισηγητής του προϋπολογισμού Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μενέλαος Μακρυγιάννης έκανε λόγο για «ένα προϋπολογισμό που γεννά αισιόδοξα μηνύματα και φέρνει χαμόγελα στα πρόσωπα των Δυτικομακεδόνων».

Συνοπτικά, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που παρουσιάστηκε οι λειτουργικές δαπάνες ανέρχονται σε 23.281.500 εκ., οι επενδυτικές 180.683.000 εκ., ενώ οι λοιπές 13.268.474 εκ.

«Είτε το θέλετε, είτε όχι η Δυτική Μακεδονία είναι σε μια πορεία ανάβασης και όσοι έχουν τα πνευμόνια θα το αντέξουν. Όσοι είστε ορεξάτοι να συμμετέχετε, ελάτε που ανοίγουμε τώρα τα φτερά μας και πετάμε σε όλη την υφήλιο και όλη την οικουμένη» απηύθυνε κάλεσμα ο Περιφερειάρχης στους επικεφαλής των παρατάξεων. «Ελάτε σε αυτό το ταξίδι το ονειρικό που είναι στη δυσκολότερη φάση του αυτό το χειμώνα, να το περπατήσουμε μαζί δημιουργικά. Η μεγαλύτερη επένδυση στον κόσμο έρχεται στη Δυτική Μακεδονία» πρόσθεσε ο κ. Κασαπίδης.

Αρνητική στον προϋπολογισμό ήταν η αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου, με τους επικεφαλής να αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, καταλογίζοντας έλλειμμα αναπτυξιακής προοπτικής.

«Ο προϋπολογισμός γίνεται σε συγκεκριμένο πλαίσιο» ανέφερε ο Καρυπίδης, αλλά σε ό,τι αφορά στη στοχοθεσία, πρέπει να έχουμε και μετρήσιμα αποτελέσματα. «Οι προϋπολογισμοί από το 2019 έως σήμερα τι έφεραν μετρήσιμο στους δείκτες της κοινωνίας» ρώτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για έλλειμμα στόχευσης.

Από την πλευρά της η Γεωργία Ζεμπιλιάδου μίλησε για «φωτογραφία μιας αποτυχημένης πορείας που είχατε μέχρι σήμερα» και πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός δεν αφήνει καμία αισιοδοξία ότι θα αλλάξει κάτι στην Περιφέρεια. «Αυτός ο προϋπολογισμός δεν κατατέθηκε σε οποιαδήποτε περιφέρεια, αλλά σε μια περιφέρεια που απαράδεκτά και βίαια κάποιοι αποφάσισαν την απολιγνιτοποίηση, σε μια περιοχή που έχασε το 40% του πλούτου της,  όταν η υπόλοιπη χώρα είναι στα ίσα της» είπε η κ. Ζεμπιλιάδου.

Αντώνης Τσάκωνας και Στέφανος Πράσσος τοποθετήθηκαν κι αυτοί κατά του προϋπολογισμού, κάνοντας λόγο για έναν ακόμα προϋπολογισμού που δεν έχει να φέρει κάτι στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, όπως η ανεργία.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση