Γ. Κοκκαλιάρης: «Δίπλα στο εμείς, υπάρχει το μαζί και μαζί θα κάνουμε πάλι την Κοζάνη πρωταγωνίστρια»

5 Min Read

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Κοζάνης

Την κεντρική προεκλογική ομιλία του πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης με το συνδυασμό «Μαζί για την Κοζάνη», παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο κ. Κοκκαλιάρης ανέφερε χαρακτηριστικά πως χορτάσαμε από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις με δις ευρώ που θα έρθουν στην περιοχή μας, αλλά και για οράματα ανάπτυξης και προόδου που θα γίνουν με μοναδικό και κύριο γνώμονα το δήμο Κοζάνης.

Συνέχισε ρίχνοντας βολές κατά της νυν δημοτικής αρχής αναφέροντας πως ο κ. Μαλούτας παρουσίασε το οικονομικό και χρονικό πλάνο, για την ένταξη της πόλης, στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030 ενώ τόσα χρόνια δεν σχεδίασαν στο κλιματικό συμβόλαιο ούτε ένα έργο υποδομής πολιτικής προστασίας, ούτε αντιπλημμυρικά, ούτε αντιπυρικά ούτε αντισεισμικά έργα. «Φάνηκε η εμπειρία τους, όταν έφυγε η EGNATIA AVIΑΤΙON από την Κοζάνη μας και όταν ο πληθυσμός τον αδέσποτων ζωών αυξήθηκε υπερβολικά λόγω της αδιαφορίας τους, φάνηκε η εμπειρία τους όταν παρατήσανε την πόλη και τα δημοτικά μας διαμερίσματα στο έλεος του θεού,  φάνηκε η εμπειρία τους όταν πριν από λίγες μέρες έστειλαν την ομάδα της Κοζάνης, να παίξει τον εντός έδρας αγώνα της, στην Κομοτηνή, φάνηκε η εμπειρία και η γνώση τους, όταν ως ενεργειακό κέντρο ΑΠΕ, κάποιοι κοίταξαν να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα των ιδίων ή και συγγενικών τους προσώπων.  Φάνηκε η εμπειρία τους στα μεγαλεπήβολα σχέδια τα οποία ακούμε 28 χρόνια, όπως το ξενία, το στρατόπεδο Μακεδονομάχων, το χώρο του ΟΣΕ, της λαϊκής αγοράς, της Ποντοκώμης, την μετεγκατάσταση της Ακρινής, του Κουρί» τόνισε ο ίδιος.

Συνέχισε λέγοντας πως ότι είχαν να δώσουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές το έδωσαν και πλέον στις 8 Οκτώβρη θα ανοίξει ένας νέος κύκλος, με την παράταξη «Μαζί για την Κοζάνη» στο τιμόνι του Δήμου και πως οι ίδιοι μπορούν να αλλάξουν το μέλλον του δήμου, έχοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, που θα υλοποιήσουν το ρεαλιστικό τους πρόγραμμα, πάντα με σεβασμό στον πολίτη και με διαφάνεια των οικονομικών πόρων του δήμου.

«Είμαι βέβαιος, πως αν θέλουμε την πραγματική αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση, και όχι μια επιφανειακή εναλλαγή διοικήσεων, θα πρέπει να απευθυνθούμε ουσιαστικά στη νέα γενιά. Στη νέα γενιά που φεύγει μαζικά τα τελευταία χρόνια και που πρέπει να την κρατήσουμε, πάση θυσία στον τόπο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε πως δεν μπορεί να μένει στάσιμη η αυτοδιοίκηση, πως πρέπει να γίνει μια πραγματική αλλαγή και όχι μια επιφανειακή εναλλαγή διοικήσεων, θα πρέπει να απευθυνθούν στη νέα γενιά που φεύγει μαζικά τα τελευταία χρόνια και πρέπει να την κρατήσουν πάση θυσία στον τόπο μας. «Γιατί σήμερα αλλάζουν τα πάντα στον τόπο μας, η τεχνολογία, η ύπαιθρος, το ψηφιακό περιβάλλον αλλά κα το κρισιμότερο όλων, η καθημερινότητα των πολιτών της Κοζάνης».

Η ψηφιακή αλλαγή προχωρά με τη νέα γενιά, που μπορεί να αντιληφθεί αυτές τις διαφορές, να τις προσεγγίσει και να τις αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο από τις προηγούμενες γενιές. Με περισσότερο ενδιαφέρον, εξειδικευμένη κατάρτιση και μεγαλύτερη ευαισθησία. Η δράση της νέας γενιάς, έχοντας από κοντά τους μεγαλύτερους,  μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση προτάσεων για ένα καλύτερο αύριο. Κι αυτό, δεν θα έρθει μέσα από την σημερινή παρωχημένη αντίληψη της διαχείρισης των σκουπιδιών, της λακκούβας και του φωτισμού.

Όλες οι αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν, θα γίνουν με τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή, καθώς αυτή μπορεί να σκεφτεί να διαφορετικά, να ζήσει στην εποχή της και να δει το αύριο να έρχεται. Να νιώσει τις αγωνίες της κοινωνίας και να τις μετατρέψει σε έργα, υπηρεσίες και πρωτοβουλίες. «Ας αλλάξουμε κατεύθυνση, γιατί μόνο έτσι θα πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή στον δήμο μας».

Τέλος, ανέφερε πως οι ίδιοι μίλησαν πρώτοι για τους κήπους της γειτονιάς, για την αισθητική της Κοζάνης που πρέπει να θυμίζει Ευρωπαϊκή πόλη, για ένα καθαρά δημοτικό ηλιακό πάρκο. Αυτοί πρότειναν μια διαφορετική προσέγγιση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, πως αυτοί εγγυόνται το σωστό προγραμματισμό όλων των έργων που υλοποιούνται στο δήμο Κοζάνης, πως αυτοί έχουν το σχέδιο ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης δίνοντας ταυτότητα στα τοπικά προϊόντα, πως έχουν τον τρόπο να προσελκύσουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, πως θα βάλουν την Κοζάνη στο χάρτη των αθλητικών γεγονότων και πως θα γίνει η δίκαιη μετάβαση της περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή. «Δίπλα στο εμείς, υπάρχει το μαζί» τόνισε κλείνοντας.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση