Γ. Πετρίδης: Σήμερα στις μεγάλες εταιρείες παραγωγής μουσικής δεν αποφασίζουν οι άνθρωποι της μουσικής, αλλά οι δικηγόροι – Ο μουσικός παραγωγός βρέθηκε για ένα βράδυ στην Κοζάνη

2 Min Read

Ο μοναδικός Γιάννης Πετρίδης και η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Once in a lifetime» Νικόλ Αλεξανδροπούλου βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική σκηνή του Δη Πε Θεάτρου Κοζάνης και συζήτησαν με το μουσικόφιλο κοινό της πόλης για τι άλλο, για τη μουσική.

Της συζήτησης είχε προηγηθεί η προβολή του σπονδυλωτού ντοκιμαντέρ, το οποίο στο πρώτο μέρος του αποτελεί μια μουσική διαδρομή μέσα από τα σημαντικότερα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα την τελευταία 40ετία με τη ματιά του Γιάννη Πετρίδη και άλλων ανθρώπων που τα έζησαν από κοντά, ενώ το δεύτερο ήταν ένα οδοιπορικό στην Καλιφόρνια, αγαπημένο μέρος του Γιάννη Πετρίδη και σπουδαίων καλλιτεχνών που εκεί εμπνεύστηκαν.

- Advertisement -

Τα όσα ακούστηκαν στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009, προβλημάτισαν και προκάλεσαν τη συζήτηση με το κοινό σχετικά με την εξέλιξη της μουσικής βιομηχανίας και το πέρασμά της στην εποχή της επανάστασης του διαδικτύου.

Έγινε αναφορά στο ρόλο των dj’s, αλλά και των play lists, οι οποίες υποκαθιστούν σχεδόν το ρόλο του μουσικού παραγωγού. Όπως ανέφερε, μάλιστα, ο Γιάννης Πετρίδης που υπήρξε διευθυντής της Virgin στην Ελλάδα για περίπου 22 χρόνια «σήμερα στις μεγάλες εταιρείες δεν αποφασίζουν οι άνθρωποι που ξέρουν από μουσικοί, αλλά οι δικηγόροι και οι οικονομικοί σύμβουλοι».

Ο μουσικός παραγωγός αναφέρθηκε, επίσης, και στα μεγάλα ταξίδια του στην Αμερική, για να μάθει από κοντά πως ξεκίνησαν τα κινήματα, να δει αυτά που είδαν και εμπνεύστηκαν τα αγαπημένα του συγκροτήματα, να επισκεφθεί το μοναστήρι που έκανε γυρίσματα ο Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Με την παρουσία του Γιάννη Πετρίδη για ένα βράδυ στην Κοζάνη, ξεκινά ένας κύκλος εκδηλώσεων που θα φιλοξενεί το Δη Πε Θέατρο Κοζάνης με σημαντικές προσωπικότητας της τέχνης και του πολιτισμού.

 Κοζιάκη Κατερίνα

Εφημερίδα “Ο Χρόνος”

Μοιραστείτε την είδηση