Ο σπουδαίος ποιητής Τίτος Πατρίκιος βραβεύτηκε από τον Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια

2 Min Read

Με την απόδοση τιμών από τον Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και μια σπουδαία ομιλία εν είδει αντίδωρου από τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο, ολοκληρώθηκε το 3ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας στην Κοζάνη την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.
Ο Τίτος Πατρίκιος ευχαρίστησε διοργανωτές και συμμετέχοντες για τη χαρά που του έδωσε η πρόσκληση και η τιμή και δήλωσε «πνευματικά και γνωστικά πλουσιότερος από την παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου».
Με ιδιαίτερο τρόπο αναφέρθηκε στους κινδύνους που κρύβει η υπεροψία και η οίηση και ανέφερε χαρακτηριστικά «χρειάζεται προσοχή μην καβαλήσεις το καλάμι, γιατί δεν βρίσκεις θέση να το παρκάρεις. Οι θέσεις είναι κατειλημμένες».
Σε άλλο σημείο έκανε λόγο για την αυτογνωσία «να προσέχω στους επαίνους και στις τιμές, μην πιστέψω ότι είμαι κάτι πολύ σπουδαίο, γιατί αυτό έχει δύο μεγάλους κινδύνους: να φουσκώσω σαν το παγώνι, να ανέβω ψηλά, να σκάσω και να σκορπιστούν τα κομμάτια μου και να χαθούν. Δεύτερον, να προσέχω μήπως με πιάσει στενοχώρια που δεν γράφω εξίσου καλά, όσο έγραφα παλιότερα.
Μήπως δεν είμαι αντάξιος των τιμών που μου γίνονται και βυθιστώ σε μια βαθιά κατάθλιψη, από την οποία δεν θα μπορέσω να ξαναβγώ. Κίνδυνοι που δεν ισχύουν μόνο στη λογοτεχνία, αλλά και στην πολιτική».
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για την κοζανίτικη γραμματεία, την δημιουργική γραφή, αλλά και τη σχέση της Βιβλιοθήκης με την πόλη.

Μοιραστείτε την είδηση