Γ. Τζουμερκιώτης: Θέλω η Κοζάνη να είναι παράδειγμα προς μίμηση σε όλα τα επίπεδα

5 Min Read

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού μιλάει στον «Χ»

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη φορά για τον Γρηγόρη Τζουμερκιώτη που θέτει υποψηφιότητα για το δήμο Κοζάνης, έχοντας διατελέσει στην προηγούμενη θητεία Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Ενότητα» μας λέει πως αυτό που τον έκανε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η αγάπη του για τα κοινά και την πόλη του. «Από μικρός ασχολούμαι με τα κοινά, με τη θρησκεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να προσφέρω ανιδιοτελώς στους συμπολίτες και την πόλη μου».

- Advertisement -

Ο ίδιος θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ανάδειξη του δήμου και θέλει να δει μια σύγχρονη Κοζάνη που θα φτάσει στο επίπεδο και τη θέση που της αρμόζει, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο έχει πολλές δυνατότητες και προοπτικές να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Στο πρόσωπο του επικεφαλής του συνδυασμού που συμμετέχει, Λάζαρου Μαλούτα, βλέπει έναν άνθρωπο έμπειρο, ώριμο, με γνώσεις και τον καταλληλότερο για να ηγηθεί του Δήμου Κοζάνης την επόμενη κρίσιμη πενταετία. «Ο Λ. Μαλούτας είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για την επόμενη μέρα της Κοζάνης καθώς και όλοι οι συνυποψήφιοι μου και με εμάς θα υπάρξει συνέχεια καθώς έχουμε εμπειρία, γνώση, όρεξη και ικανότητα».

Για την επόμενη πενταετία έχουν ήδη εξασφαλιστεί πόροι, ώστε να γίνουν εν μέσω άλλων έργα υποδομής για την ανάπτυξη της Κοζάνης στον αθλητισμό, στην τεχνολογία κ.α. ενώ σύμφωνα με τον Γρηγόρη Τζουμερκιώτη «η Κοζάνη θα γίνει αυτάρκης ενεργειακά σε μεγάλο ποσοστό και υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορες εταιρείες να έρθουν να επενδύσουν στην περιοχή μας λόγω της απολιγνιτοποίησης, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

Όσον αφορά στο θέμα της παιδείας ο κ. Τζουμερκιώτης στάθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λέγοντας πως «όλοι έχουμε πέσει με τα μούτρα στην ανάδειξη του Πανεπιστημίου γιατί θα ανέβει το επίπεδο της παιδείας στο δήμο και την περιφέρεια». Για τα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανέφερε πως βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο σε ό,τι αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τις  σχολικές καθαρίστριες, ώστε να υπάρχει υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία. Επίσης, ανέφερε πως έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα έσοδα του δήμου λόγω των voucher, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς τα τελευταία δύο χρόνια.

Για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής σημείωσε πως έχουν γίνει πολλά σε ό,τι έχει να κάνει με τη στέγαση, τη σίτιση, την αστεγία, την αναπηρία, την τρίτη ηλικία και τη δια βίου μάθηση, ενώ στόχος τους είναι να γίνουν ακόμα περισσότερα. «Σαν αντιδημαρχία και σαν κοινωφελής επιχείρηση έχουμε ασχοληθεί με πολλά αυτή την τετραετία και έχουμε θέσει στόχους ανάπτυξης για όλα, αλλά στοχεύουμε στην τρίτη ηλικία, την παιδική προστασία και την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και γενικότερα το αναπηρικό κίνημα».

«Περάσαμε όλοι μια δύσκολη περίοδο, μας έτυχε η πανδημία και η ενεργειακή κρίση, αλλά νιώθουμε περήφανοι γιατί ήμασταν δίπλα στους συνανθρώπους μας, σε όλες τις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παρήγαμε έργο και υποσχόμαστε πως στο μέλλον θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και χωρίς αποκλεισμούς σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Επιθυμία της παρούσας δημοτικής αρχής είναι να έρθουν επενδύσεις στην περιοχή και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ενώ δικός του στόχος είναι να αναπτυχθεί το κομμάτι του τουρισμού, είτε είναι αθλητικός, είτε πολιτιστικός, είτε εναλλακτικός. «Έχουμε πράγματα που μπορούμε να αναδείξουμε σαν δήμος και να γίνει επισκέψιμη η πόλη μας» σημείωσε.

Επίσης, στάθηκε στην ανάγκη για ένα καλό νοσοκομείο σημειώνοντας πως οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν φτάνουν και πως πρέπει να δημιουργηθεί πανεπιστημιακή σχολή, ώστε να δοθούν και τα κατάλληλα κίνητρα στους γιατρούς να έρθουν στην πόλη μας, να κάνουν έρευνα και να παράγουν έργο. «Ήμασταν και είμαστε κοντά στον πολίτη με τη βοήθεια στο σπίτι, το κοινωνικό συσσίτιο κ.α. αλλά νομίζω πως μας θέλουν όλους ακόμα πιο κοντά» λέει ο κ. Τζουμερκιώτης.

«Ως δημοτική αρχή είχαμε κάποιες αστοχίες, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και έχουν δρομολογηθεί όλα. Ήμασταν ανεξαιρέτως σε όλα τα μήκη και τα πλάτη δίπλα στον πολίτη και δεν είναι απλά λόγια, είναι οι πράξεις μας και με αυτές ήμασταν πάντα παρόντες. Θέλω να συνεχίσω αυτό που άρχισα και να υπηρετώ την πόλη μου με αγάπη και σεβασμό προς τους πολίτες».

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση