Γ. Βαρδακαστάνης: Αναγκαία η αλλαγή μοντέλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

2 Min Read

Για την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου της Ευρώπης προς μια κατεύθυνση πιο ανθρώπινη και με έμφαση στο κοινωνικό κράτος, μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Βαρδακαστάνης, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Κοζάνη.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία δήλωσε πως η συμμετοχή του σε αυτές τις ευρωεκλογές ήταν επιβεβλημένη, μετά απο δεκαετίες στη μάχη επίλυσης των προβλημάτων του αναπηρικού κινήματος και καθώς ήθελε να συμμετάσχει στην προσπάθεια της αναγέννησης και ενδυνάμωσης της δημοκρατικής παράταξης.
«Θέλω να αγωνιστώ και μέσα απο το ΚΙΝΑΛ για μια ουσιαστική αλλαγής πορείας της Ε.Ε. Οι ευρωεκλογές αυτές είναι αλλιώτικες. Δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Κρίνεται σε μεγάλο βαθμό και ουσιαστικά η μελλοντική πορεία της Ε.Ε. Γι’ αυτό λέμε ότι απαιτείται ριζική στροφή.
Ένα μοντέλο ανάπτυξης της Ένωσης με αρμονία και ισορροπία, μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, αλλά και της περιβαλλοντικής προστασίας και με μεγαλύτερη εμβάθυνση της δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Βαρδακαστάνης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και στο Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα και στον Μάνφρεντ Βέμπερ που, όπως ανέφερε, έχει στους κόλπους του «μορφώματα που αμφισβητούν τις αξίες της Ε.Ε. Ο κ. Βαρδακαστάνης έκανε ακόμα λόγο για επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης της συνθήκης του Μάαστριχτ που μετά απο 27 χρόνια πρέπει να αναθεωρηθεί.
«Η άνθιση της ακροδεξιάς, η καρποφορία του λαϊκισμού, συνδέονται άρρηκτα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτκές που έχουν δημουργήσει μεγάλη φτωχοποίηση και αποκλεισμό και για το λόγο χρειάζονται πολιτικές που θα απαντήσουν σε αυτά τα προβλήματα» είπε ο κ. Βαρδακαστάνης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση