Γ. Ζεμπιλιάδου: «Εμείς την πολιτική την αντιλαμβανόμαστε ως ευθύνη υπεράσπισης αυτού του τόπου»

4 Min Read

Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Τρίτη το βράδυ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Ελπίδα για τη Δυτική Μακεδονία» με επικεφαλής την Γεωργία Ζεμπιλιάδου, όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης και το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Η κ. Ζεμπιλιάδου ανέφερε πως αντλεί δύναμη από τον κόσμο για να παλέψει μέσα από τα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. «Δεν σταματήσαμε ούτε μια μέρα να παρεμβαίνουμε και να παλεύουμε, γιατί εμείς την πολιτική την αντιλαμβανόμαστε ως ευθύνη υπεράσπισης αυτού του ευλογημένου τόπου και στο καθήκον ποτέ δεν είπαμε όχι και ποτέ δεν βάλαμε όριο» τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη βίαιη, όπως τη χαρακτήρισε, απολιγνιτοποίηση των τελευταίων χρόνων, λέγοντας πως οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν σοκαριστικές, καθώς η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη και η οικονομία της περιοχής μας βρέθηκε εκτεθειμένη, ρίχνοντας βολές προς τη νυν περιφερειακή αρχή. «Άφησαν την απολιγνιτοποίηση να εξελίσσεται προς όφελος λίγων και εις βάρος των πολλών και της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας» τόνισε η κ. Ζεμπιλιάδου.

Η επικεφαλής της παράταξης «ΕΛΠΙΔΑ» στάθηκε επίσης στην «άτακτη» φυγή των πολιτών, την ανεργία και την ερήμωση της Δυτικής Μακεδονίας, λέγοντας πως «δεν μας αξίζει να ξεπροβοδούμε τα παιδιά μας και τους φίλους μας, να βλέπουμε τις επιχειρήσεις μας να κλείνουν και τα χωριά και τις πόλεις μας να ερημώνουν».

Στην αναφορά της στους κυρίους Κασαπίδη και Αμανατίδη τόνισε πως «πλασάρονται ως μεσσίες ενώ όλοι ξέρουν πως είναι μεσίτες» και πως η παράταξη της έχει τη συνέπεια, το ήθος και την εμπειρία για να αλλάξει τα πράγματα στον τόπο. «Δεν μας ενδιαφέρει με ποιο χρώμα θα βαφτεί ο χάρτης στις εκλογές, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ξανά γυρίσουμε το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών» σημείωσε.

Αναφερόμενη στους πυλώνες του προγράμματος είπε πως θα εφαρμοστεί η ενεργειακή δημοκρατία και πως για να είναι πραγματικά «δίκαιη» η μετάβαση θα πρέπει να αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους. Επίσης, σημείωσε πως η περιφέρεια χρειάζεται ένα άμεσο πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για τις επιχειρήσεις, ενώ στάθηκε και στη γούνα, τον τουριστικό κλάδο, τους αγρότες, τη νεανική επιχειρηματικότητα, τους συνεταιρισμούς, τη σιδηροδρομική Εγνατία, το δρόμο Ε65, το διεθνές αεροδρόμιο Καστοριάς, το Πανεπιστήμιο, τις αντιπλημμυρικές υποδομές, τις τηλεθερμάνσεις, το σύγχρονο ψηφιακό δίκτυο και στην «ανακούφιση» των ανέργων, λέγοντας πως επιθυμία είναι να «ξεδιπλωθεί» ένα μεγάλο και «σφιχτό» αναπτυξιακό πρόγραμμα με ορίζοντα πενταετίας. «Σχεδιάζουμε με προσοχή και βλέπουμε στο μέλλον. Βάζουμε στην πρώτη γραμμή την επιχειρηματικότητα, την υγεία και την αγροτική ανάπτυξη. Με αιχμή του δόρατος ένα πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις και όσους θέλουν να επιχειρήσουν που θα είναι συνεχώς ανοιχτό και θα τροφοδοτείται από όλα τα ταμεία, θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε και να το προσαρμόσουμε στις ανάγκες των επιχειρήσεων της περιφέρειας μας. Η αγροδιατροφή μαζί  με τον πολιτισμό και τον τουρισμό διαμορφώνουν μια νέα οικονομία και πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ταυτότητα παράγοντας ποιοτικά προϊόντα» τόνισε η ίδια.

«Θέλουμε να γίνουμε μια Περιφέρεια υπόδειγμα δίκαιης μετάβασης με ευημερία για όλους, να αντιστρέψουμε την ηλικιακή πυραμίδα και τους δείκτες γήρανσης, να χτίζουν εδώ τα όνειρα τους τα παιδιά μας και να γεμίζουν ζωή τα πατρικά τους» σημείωσε η κ. Ζεμπιλιάδου.

Τέλος, ανέφερε πως η Δυτική Μακεδονία παίζει το τελευταίο της χαρτί και πως ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος, ενώ δεσμεύθηκε πως η ίδια και η «ΕΛΠΙΔΑ» σε ό,τι και αν κάνουν, θα βάζουν πάντα μπροστά τη Δυτική Μακεδονία και τους πολίτες της.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση