Γ. Ζεμπιλιάδου: Την Κυριακή δώστε μας τη δύναμη να τα κάνουμε όλα αλλιώς

4 Min Read

Η κεντρική ομιλία της επικεφαλής του συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ”

«Τέσσερα χρόνια πριν ξεκινήσαμε μαζί ένα ταξίδι. Τέσσερα χρόνια παλέψαμε μέσα από τα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου.  Δεν σταματήσαμε ούτε μια μέρα να παρεμβαίνουμε σε όλα τα ζητήματα της περιοχής. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρισκόμαστε σε μια φάση βίαιης απολιγνιτοποίησης» ανέφερε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου στο ξεκίνημα της ομιλίας της το βράδυ της Παρασκευής.

- Advertisement -

«Δεν ξέρω καμιά άλλη Περιφέρεια στην Ευρώπη να έχει χάσει το 40% του ΑΕΠ της μέσα σε μόλις 8 χρόνια και καμιά ΠΕ όπως η Κοζάνη και η Φλώρινα να χάνουν το 50% του πλούτου τους. Δεν ξέρω καμιά άλλη Περιφέρεια στην Ευρώπη να έχει χάσει το 10%  του πληθυσμού της και οι άνθρωποι της να ζουν σε συνθήκες φτώχειας με παρατεταμένη πρωτιά στην ανεργία. Δεν ξέρω καμία άλλη Περιφέρεια που η αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου να εξελίσσεται προς όφελος λίγων και σε βάρος της κοινωνίας όπως γίνεται με την Απολιγνιτοποίηση στην Περιφέρεια μας μέχρι τώρα με την άναρχη επέκταση φαραωνικών φωτοβολταϊκών πάρκων μεγάλων ομίλων να κατακλύζουν τα πάντα» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Ζεμπιλιάδου έκανε λόγο για ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό «που διοικούσε την Περιφέρεια μας και παρακολουθούσε τέσσερα χρόνια τώρα άβουλο, άπραγο και μοιραίο».

Μιλώντας σε πιο προσωπικό τόνο η κ. Ζεμπιλιάδου είπε πως «όσοι με γνωρίζουν καλά λένε πως είμαι μια τεχνοκράτης που της αρέσει να μιλάει κυρίως με αριθμούς. Μ’ αρέσει όμως να μιλάω και για όνειρα. Και εκείνο που ξέρω καλά είναι πως οι αριθμοί δείχνουν ότι τα όνειρα μας μπορούν να πραγματοποιηθούν. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν επίσης πως αποφεύγω να μιλάω για τον εαυτό μου. Αλλά τώρα πρέπει να το κάνω για να θυμίσω ένα γεγονός. Όταν ήμουν υπεύθυνη για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας, αυτό ήταν πρώτο σε απορρόφηση στην Ελλάδα! Σήμερα, δυστυχώς, είναι τελευταίο! Και αργότερα ως Γραμματέας στο ΕΣΠΑ εκτινάξαμε την απορρόφηση του από την τελευταία στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη. Δεν το πέτυχα μόνη μου, αλλά με την συνεργασία ικανών ανθρώπων. Τέτοιους ικανούς ανθρώπους έχω και σήμερα εδώ μαζί μου».

Η κ. Ζεμπιλιάδου προέταξε δύο εμβληματικές, όπως τις χαρακτήρισε, πολιτικές: την εφαρμογή της ενεργειακής δημοκρατίας και το πιλοτικό πρόγραμμα ορεινότητας και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα πενταετίας με άξονες τη διαρκή ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ανάπτυξη μεγάλων υποδομών, την διαμόρφωση νέας οικονομίας με αγροδιατροφή, πολιτισμό, τουρισμό και ποιότητα ζωής και το νέο μοντέλο για την υγεία.

«Η Δυτική Μακεδονία με τη εφαρμογή του προγράμματος μας αλλάζει, αναβαθμίζεται σε μια Περιφέρεια που  φροντίζει για τους άνεργους, τους αγρότες, τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τα άτομα με αναπηρίες, τα ευάλωτα άτομα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους ανθρώπους της καθημερινότητας» είπε η κ. Ζεμπιλιάδου.

Τέλος, κατέληξε ότι «η Δυτική Μακεδονία παίζει το τελευταίο της χαρτί όμως να είστε σίγουροι πως στον προορισμό μας περιμένει μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη που εσείς κουβαλάτε καθημερινά σπίτι-σπίτι, γειτονιά-γειτονιά, χωριό-χωριό. Μια νίκη που εσείς πιστέψατε τη στιγμή που τα κλειστά συστήματα, έκαναν παραγγελία δημοσκοπήσεις και διέρρεαν παράλογα ποσοστά. Την Κυριακή δώστε μας τη δύναμη να τα κάνουμε όλα αλλιώς. Δώστε μας τη δύναμη να τα αλλάξουμε όλα. Πάρτε την Ελπίδα στα χέρια σας».

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση