Γ. Ζεμπιλιάδου: Έτσι εννοούν τη Δίκαιη Μετάβαση ; Απεντάσσουν από τον Τοπικό Πόρο μηχανήματα Αιμοκάθαρσης, έργα οδοποιίας νέου οικισμού Ποντοκώμης, ΚΗΦΗ Βοίου και πολλών σημαντικών έργων, για να καλύψουν υποχρεώσεις ΔΕΗ και κυβέρνησης

3 Min Read

Μας υποσχέθηκαν  5 δις € για να περάσει η Δυτική Μακεδονία στην Μεταλιγνιτική εποχή, διαλαλούν εκατομμύρια από το Μεταβατικό Πρόγραμμα, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης  και άλλα πολλά εκατομμύρια από το Πράσινο Ταμείο.

Και πριν… αλέκτωρ λαλείσαι … μας παίρνουν στα κρυφά με την ανοχή Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης ακόμη και τα ελάχιστα κονδύλια του Τοπικού Πόρου για να καλύψουν το πρόβλημα στην Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας που οι ίδιοι προκάλεσαν.

- Advertisement -

Αντί ΔΕΗ και Κυβέρνηση να καλύψουν το κόστος των 4 εκ € για την προσωρινή λύση της Τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας, από τα δισεκατομμύρια που μας υποσχέθηκαν, την φορτώνουν στον Τοπικό Πόρο.

Αντί να πάρουν την αυτονόητη απόφαση για τις Τηλεθερμάνσεις, που δεν είναι άλλη από την λειτουργία των Μονάδων που δίνουν Τηλεθέρμανση σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη,  αποκλειστικά και μόνο για την θέρμανση των πόλεων έτσι ώστε αυτές να καλυφθούν στη μεταβατική περίοδο, με τις εναπομείνασες ώρες λειτουργίας, μέχρι να δημιουργηθούν οι προβλεπόμενες οριστικές λύσεις (έλευση του Φυσικού Αερίου και κατασκευή της Μονάδας ΣΥΘΗΑ), υιοθετούνται αμφιβόλου αποτελεσματικότητας λύσεις, με κόστος υψηλό στον καταναλωτή. Κόστος που απ ότι φαίνεται και αυτό θα φορτώσουν στον Τοπικό Πόρο.

Εύκολες λύσεις αφού τις πληρώνει η περιοχή φυσικά από το υστέρημα της, με τη γνωστή λογική στα δίνω με το ένα χέρι και στα παίρνω με το άλλο

Και φυσικά στον Τοπικό Πόρο φορτώνεται και το κόστος των 200.000 € για την κάλυψη αγοράς από την Περιφέρεια των προϊόντων της Λαϊκής Αγοράς Κοζάνης, αντί να καλυφθεί από την Κυβέρνηση, μαζί με ένα σύνολο μέτρων ανακούφισης όλων των επαγγελματιών που πλήττονται, από την αποτυχημένη διαχείριση της Πανδημίας και την πρόσφατη πρόχειρη και καταστροφική απόφαση της  Κυβέρνησης με την ανοχή του Περιφερειάρχη για νέο εξοντωτικό lockdown.

Όλα στου κασίδη το κεφάλι…

Όμως τα χρήματα αυτά δεν υπήρχαν διαθέσιμα στον Πόρο.

Γι αυτό έκαναν το αδιανόητο! Απένταξαν έργα.

Έργα σημαντικά και χρήσιμα, όπως τα μηχανήματα Αιμοκάθαρσης του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, την λειτουργία των ΚΗΦΗ Βοΐου, η οδοποιία της Νέας Ποντοκώμης, αντιπλημμυρικά έργα  και πολλά άλλα (πατήστε εδώ για το διαβιβαστικό και εδώ για τους πίνακες)

Το συμπέρασμα που βγαίνει απ όλα αυτά είναι ένα.

Μας υποσχέθηκαν τον ουρανό με τα άστρα για να αποδειχθεί ότι χωρίς τσίπα ξεκοκαλίζουν ακόμη και το υστέρημα μας…

Εξαγοράζουν την συναίνεση μιας ολόκληρης Κοινωνίας με ψεύτικες υποσχέσεις.

Ξεχνάνε όμως ότι το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια και ότι θα κριθούν αυστηρά από αυτούς που πήγαν να κοροϊδέψουν …

 

Γραφείο Τύπου

Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ”

 

Μοιραστείτε την είδηση