Γ. Ζεμπιλιάδου στο Περιφερειακό Συμβούλιο : Να ξεκινήσει εξ αρχής η διαδικασία του μάστερ πλαν

2 Min Read

«Για να πετύχει η μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη και κοινωνικά αποδεκτή. Οι αιρετοί πρέπει να απαντήσουμε αν αυτό το σχέδιο είναι δίκαιο και κοινωνικά αποδεκτό. Οι αιρετοί αποφασίζουν, καθώς είναι οι εκπρόσωποι των πολιτών. Κανένα σχέδιο δεν εγκρίνεται, χωρίς τη διαβούλευση. Αν πούμε όχι και σταματήσουμε το μάστερ πλαν, σταματάει και ανασχεδιάζεται σε νέα βάση» ανέφερε στην εισήγησή της η κ. Ζεμπιλιάδου.

Μάλιστα, η επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα» αναφέρθηκε σε μεθόδευση από την περιφερειακή αρχή τονίζοντας ότι «είμαστε στο κρίσιμο στάδιο που τώρα ίσως οι πολίτες καταλάβουν γιατί έγινε η μεθόδευση, ώστε η δική μας απόφαση να προκύψει μετά το τέλος της διαβούλευσης. Συνενοχή ή απειρία της Περιφερειακής Αρχής;».

Τα βασικά σημεία της εισήγησης της κ. Ζεμπιλιάδου ήταν τα εξής:

-Δεν βγαίνει ο χρόνος, καθώς καμία εμβληματική επένδυση δεν ολοκληρώνεται μέχρι το 2023

-Δεν επιλύεται το πρόβλημα της γης. Η Περιφέρεια χάνει και τη γη της.

-Δεν αντιμετωπίζει την κατάρρευση του ΑΕΠ

-Από το σχέδιο μένουν εκτός Καστοριά και Γρεβενά

-Υποβαθμίζεται το Πανεπιστήμιο

«Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε την απόρριψη του μάστερ πλαν» κατέληξε η κ. Ζεμπιλιάδου, ζητώντας μεταξύ άλλων χρονοδιάγραμμα ικανό να εξασφαλίσει τη  μετάβαση, παράταση λειτουργίας τριών νεότερων λιγνιτικών μονάδων Μελίτης, Αγίου Δημητρίου 5 και Πτολεμαΐδας 5, η γη να περάσει σε αρμόδια ρυθμιστική αρχή και να υπάρξει σαφές χρηματοδοτικό πλαίσιο για τα έργα υποδομών.

Μοιραστείτε την είδηση