Γεμάτη με ασθενείς covid η Παθολογική του Μαμάτσειου και διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία- Τι συμβαίνει με τις παραιτήσεις γιατρών

1 Min Read

Στα όρια του λειτουργεί τις τελευταίες μέρες το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης αναφορικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων cocid-19. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ 3 και στο Μάκη Νασιάδη ο Διοικητής Στέργιος Γκανάτσιος “τις  τελεταίες δέκα μέρες εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων που έχουμε, το νοσοκομείο δέχεται μεγάλη πίεση και είναι γεμάτη η Παθολογική που έχει μετατραπεί σε κλινική covid. Με την βοήθεια των κοντινών νοσοκομείων όμως , που έχουν λιγότερα κρούσματα μπορούμε και αντεπεξερχόμαστε”.

Τις τελευταίες μέρες όμως έχει προκύψει και ένα ζήτημα με παραιτήσεις γιατρών.  Όπως εξήγησε ο κ. Γκανάτσιος “υπάρχουν κάποιες παραιτήσεις οι οποίες δεν είναι άμεσα εκτελεστέες καθώς αφορούν το μέλλον. Είναι αιτήσεις γιατρών που παραιτούνται είτε γιατί προκηρύχθηκαν θέσεις και έχουν υποβάλει αιτήσεις σε νοσοκομεία του τόπου καταγωγής τους  είτε γιατί θέλουν να δουλέψουν στο εξωτερικό με μεγαλύτερους μισθούς”.

- Advertisement -

Ο κ . Γκανάτσιος εκτίμησε πως οι γιατροί θα αποχωρήσουν στο τέλος Μαίου και μέχρι τότε γίνεται διαρκής αναζήτηση γιατρών για να καλύψουν τα κενά.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση