Γέμισε απο κόσμο το Μουσείο της Αιανής σε μια μεγάλη εκδήλωση, που είχε τη θέση των εγκαινίων που δεν έγιναν ποτέ

2 Min Read

Γεμάτη με κόσμο ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής στην εκδήλωση που δι-
οργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης με θέμα την ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Μαρτίου και μίλησαν πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί, αρχαιολόγοι και εργαζόμενοι σε ανασκαφές, οι οποίοι με συγκίνηση θυμήθηκαν τους αγώνες που έγιναν για
τη διεκδίκηση της κατασκευής του μουσείου στην Αιανή, αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες για την προβολή του αρχαιολογικού έργου και των θησαυρών του.
Μέσα απο αυτή τη μεγάλη εκδήλωση ξαναζωντανεύει η ιστορία του Μουσίου της Αιανής μέσα απο φωτογραφίες και μαρτυρίες ανθρώπων που συνέβαλαν στην πορεία του.
Το Μουσείο ανοίγει έτσι για πρώτη φορά τις πόρτες του και δημοσιεύει σπάνιο υλικό απο τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας του.
«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής κρύβει πίσω του πρόσωπα, αγώνες, οράματα, δουλειά και συγκινήσεις» όπως δήλωσε η προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρετή Χονδρογιάννη Μετόκη.
Απο τη μεγάλη αυτή εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπεi η πρωτεργάτρια των ανασκαφών στην περιοχή Γεωργία Καραμήτρου Μεντεσίδη η οποία μίλησε και ανέφερε πως «το Μουσείο στεγάζει μοναδικές αρχαιότητες
και είναι ιδιαίτερα σημαντικό».
Η κ. Καραμήτρου τόνισε την ανάγκη της αξιοποίησης του Μουσείου, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμα κατακτήσει τη θέση που του αξίζει.
Να σημειωθεί ότι το Αρχαιο-
λογικό Μουσείο της Αιανής διαθέτει πλήθος καινοτομιών μεταξύ των οποίων και η ολοκληρωμένη αρχαιολογική συλλογή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και επεξηγήσεις στη γραφή braille.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση