Γεμίζει…μέλι η Κεντρική Πλατεία Κοζάνης- Η 4η Γιορτή Μελιού έρχεται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου

3 Min Read

Tης Αργυρώς Ξανθοπούλου

Θα γεμίσει… μέλι η κεντρική πλατεία Κοζάνης την Κυριακή 4 Οκτωβρίου με αφορμή την Γιορτή Μελιού που διοργανώνουν Δήμος και Μελισσοκομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας. Η Γιορτή γίνεται για τέταρτη χρονιά και ο κορωνοϊός δεν πτοεί τους διοργανωτές οι οποίοι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

- Advertisement -

«Στόχος μας είναι να γνωρίσει ο καταναλωτής τα οφέλη των προϊόντων της μέλισσας. Πρόπολη, βασιλικός πολτός, γύρη, κερί σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα βότανα της περιοχής μας και ειδικά τα βουνά του Βοΐου και το μικροκλίμα, κάνουν το μέλι μας εξαιρετικά ποιοτικό και με μοναδικά χαρακτηριστικά» τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο γραμματέας του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κοζάνης Σοφρώνης Καραγγιανίδης .

Ο Γραμματέας του Μελισσοκομικού Συλλόγου Δυτικής Μακεδονίας Σοφρώνης Καραγιαννίδης

Από τις 10 το πρωί της Κυριακής έως τις 8 το βράδυ, οι παραγωγοί και μέλη του Συλλόγου θα εκθέτουν τα προϊόντα τους στην Κεντρική Πλατεία και καλούν τους πολίτες να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους. Το μέλι, είναι η πιο γλυκιά παραγωγή της ελληνικής φύσης και σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες ήταν το δώρο των θεών στους ανθρώπους.

«Ο μελισσοκόμος αυτή τη στιγμή της λιγνιτικής μετάβασης πρόκειται να παίξει δυναμικό ρόλο στο μέλλον της περιοχής. Είναι σημαντικό να γνωρίσει ο κόσμος το προϊόν μας. Τόσο η Γιορτή μελιού όσο και άλλες ενημερωτικές αποτελούν σημαντική στήριξη από το Δήμο για τους τοπικούς μελισσοκόμους ώστε να διαφημίσουν τα προϊόντα τους μπαίνοντας σε όλα τα σπίτια» τόνισε Βασίλης Μαμάτσιος, ταμίας του Συλλόγου.

Ο Ταμίας του Μελισσοκομικού Συλλόγου Δυτ. Μακεδονίας Βασίλης Μαμάτσιος

Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έκδοση ενός ενημερωτικού φυλλαδίου για τα οφέλη του μελιού στον οργανισμό και στην διατροφή. Το φυλλάδιο αυτό, που θα διανεμηθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ, θα εμπεριέχει λίστα των μελισσοπαραγωγών της περιοχής. «Οι συνδημότες μας θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν με τους παραγωγούς για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα τοπικά μας προϊόντα καθώς ευνοούνται από το κλίμα και το έδαφος της περιοχής. Καλούμε τους συνδημότες και όχι μόνο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης την Κυριακή, να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τα τοπικά αυτά προϊόντα» ανάφερε ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης Κώστας Κυριακίδης.

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης

 

Μοιραστείτε την είδηση