Στο θέμα της εγκατάστασης του «Δαίδαλου», του ελληνικού υπερυπολογιστή σε συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Λαύριο, αντί της Δυτικής Μακεδονίας, κάνει λόγο η επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

«Η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης προέβλεπε επί λέξη ότι ο τρίτος άξονας μετάβασης έχει στόχο «να μετατρέψει τη Δυτική Μακεδονία στην πιο ηλεκτρονικά συνδεδεμένη, υψηλής τεχνολογίας, φουτουριστική περιοχή στην Ελλάδα έως το 2030» αναφέρει η κ. Ζεμπιλιάδου, τονίζοντας ότι η μελέτη αυτή θάφτηκε από τον «εκτελεστικό βραχίονα της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση κ. Μουσουρούλη. Όπως συμπληρώνει «τους ένοιαζε μόνο να σβήσει ο λιγνίτης και να βάλουν στην απολιγνιτοποίηση τα νησιά και φυσικά την Αττική».

Η κ. Ζεμπιλιάδου αφήνει σαφείς αιχμές για το ρόλο που έπαιξε ο κ. Μουσουρούλης, ο οποίος παρότι πήρε «γη και ύδωρ», όπως αναφέρεται στην επιστολή, δεν έπραξε τα δέοντα, όπως του καταλογίζεται.

”Πρώτα το Ταμείο στα νησιά, μετά τα υψηλότερα κίνητρα στο Βόρειο Αιγαίο και τα ίδια με μας στην Κρήτη και σε άλλες έξι Περιφέρειες, μετά το Ταμείο Ανάκαμψης που προέβλεψε τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη αλλά άφησε εκτός τον Σιδηρόδρομο και τον Κάθετο Άξονα στην Περιφέρεια μας, ύστερα ο Δράκος στο καλάθι των αχρήστων και τώρα ο Δαίδαλος στο Λαύριο. Περιμένουμε να δούμε πόσους υπουργούς ακόμη θα υποδεχθούν και θα ευχαριστήσουν «οι ευγνώμονες» περιφερειάρχης και κυβερνητικοί βουλευτές στον τόπο μας. Εννοείται περιμένουμε και τον Πρωθυπουργό να φέρει ο ίδιος το «καταπληκτικό» σχέδιο για την καύση των σκουπιδιών ως «πράσινο αντιστάθμισμα» για όλα τα παραπάνω» λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.