«Γεώργιος Λασσάνης (1793-1870). Ο Κοζανίτης λόγιος και αγωνιστής της Παλιγγενεσίας».-Εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης

2 Min Read

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, τιμώντας τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, διοργανώνει έναν κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων με τίτλο «1821: Τοπικές και διεθνείς όψεις της Επανάστασης», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κάθε Τετάρτη στις 7:30 μ.μ., από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο του 2021.

- Advertisement -

Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες, επιστήμονες και ερευνητές από την περιοχή μας αλλά και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν πρόσωπα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821 από όλες τις περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης (Κοζάνη, Εορδαία, Βόιο, Σέρβια), καθώς και την οπτική των γειτόνων μας, Βαλκάνιων και Τούρκων, πάνω στην Επανάσταση του 1821.

Βασικός στόχος των ομιλιών-συζητήσεων είναι να γνωρίσουμε την τοπική μας ιστορία, αλλά και να προσεγγίσουμε το κορυφαίο γεγονός της Επανάστασης του 1821 με μια σύγχρονη, ανανεωμένη ματιά, ώστε να συνειδητοποιήσουμε την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα στον 21ο αιώνα.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα αποσταλεί στα σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης προς διδακτική αξιοποίηση.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει διαδικτυακά τις ενδιαφέρουσες ομιλίες με πλούσιο εποπτικό υλικό, αλλά και να συζητήσει με τους/τις ομιλητές/τριες, θέτοντας ερωτήσεις.

Στην πρώτη ομιλία-συζήτηση, την Τετάρτη 17 Μαρτίου, στις 7:30μ.μ. ο κ. Γεώργιος Αλευράς, Δρ Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει το θέμα:

«Γεώργιος Λασσάνης (1793-1870). Ο Κοζανίτης λόγιος και αγωνιστής της Παλιγγενεσίας».

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γρηγόρης Κοντός, Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Όσοι/ες ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στην ομιλία-συζήτηση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://us04web.zoom.us/j/7141696789?pwd=dnVKUWdUZVowZVNmdmRKNnRiYWwwdz09

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση