Γερμανία = Ο νταβατζής της Ελλάδας… Γράφει ο Αναστάσιος Καραλίγκας

2 Min Read


Μέσα στον απόηχο της προδοσίας της Μακεδονίας μας από την ανθελληνική κυβέρνηση των συριζανελ, υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που περνάνε απαρατήρητες.
Είναι τέτοιο το σοκ της ελληνικής κοινωνίας, κυρίως στην Μακεδονία, από την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, ώστε κάποια δημοσιεύματα να περνάνε ‘στα ψιλά’…
Κι όμως, στα μονόστηλα των εφημερίδων βρίσκεται η πεμπτουσία των πραγματικών ειδήσεων.
Όπως έχει δημοσιεύσει ολόκληρος ο ελληνικός Τύπος τις προηγούμενες ημέρες, μια είδηση από την γερμανική πολιτκή επικαιρότητα αποδεικνύει τον ρόλο της Γερμανίας ως τοκογλύφου απέναντι στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το κόμμα των Πρασίνων απηύθυνε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ερώτηση στη Βουλή ερώτημα, σχετικά με την ελληνική κρίση και την εμπλοκή της Γερμανίας.
Η επίσημη απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως την κατέργαψε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι σοκαριστική: μεταξύ 2010 και 2017, η γερμανική κεντρική τράπεζα έχει κερδίσει συνολικά 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ από το Securities Market Programme (SMP), δηλαδή το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ένα μέρος από αυτά τα χρήματα έχει ήδη επιστραφεί στην Ελλάδα ή έχει δεσμευθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), όπως προβλέπουν παλαιότερες συμφωνίες. Οπότε απομένει ένα ποσό γύρω στα 2,5 δις ευρώ που δεν έχει επιστραφεί.
Σε αυτό προστίθενται άλλα 400 εκατομμύρια ευρώ από τους τόκους παλαιότερου δανείου που είχε χορηγήσει η γερμανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.
Σε τελική ανάλυση, λοιπόν, τα κέρδη από την ελληνική κρίση που έχουν εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό της Γερμανίας ανέρχονται σε 2,9 δις.
Η βίαιη φτωχοποίηση, λοιπόν, της ελληνικής κοινωνίας έχει εξήγηση. Η Γερμανία, αποκομίζοντας κέρδη 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, αποδεικνύει, πως συμπεριφέρεται ως ο νταβατζής της πατρίδας μας.
Και το δυστύχημα είναι, πως η Γερμανία μαζί με τις ΗΠΑ πίεζαν – και πέτυχαν τελικά – την κυβέρνηση των συριζανελ για άμεση συμφωνία με τους σκοπιανούς, με αντάλλαγμα την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους.
Επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του νταβατζή…

* Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση