Για 10η συνεχόμενη χρονιά δίπλα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη ο Φιλοπρόοδος

2 Min Read

Δέματα «αγάπης» δόθηκαν και φέτος

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος της Κοζάνης δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του. Ο Σύλλογος ετοίμασε πακέτα με τρόφιμα, τα οποία προσέφερε σε περισσότερες από 100 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για μια δράση που γίνεται εδώ και μια δεκαετία τόσο τις ημέρες των Χριστουγέννων όσο και τις ημέρες του Πάσχα αλλά και κάθε φορά που θα υπάρξει ανάγκη, όπως έγινε φέτος με τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

- Advertisement -

Τα δέματα δόθηκαν σε οικογένειες της «διπλανής πόρτας» που το έχουν πραγματικά ανάγκη ενώ φέτος υπάρχουν 25 διαφορετικά είδη τροφίμων (5 επιπλέον από τις προηγούμενες χρονιές), όπως όσπρια, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, κρεατικά, φρούτα κ.α. τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών για όλη την εορταστική περίοδο ώστε να μπορούν όλοι να έχουν ένα πλούσιο «γιορτινό» τραπέζι.

«Είναι μια προσπάθεια η οποία εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, γιατί πολλοί φίλοι αλλά και επαγγελματίες της πόλης μας στηρίζουν, με περισσή ανθρωπιά, αυτή μας την προσπάθεια και μπορούμε να λέμε πως αυτή η δράση που ολοκληρώθηκε με την παράδοση των δεμάτων, είναι μια υπόθεση της αλληλέγγυας πόλης της Κοζάνης και των ανθρώπων της και την αλληλεγγύη όταν την καλλιεργείς, αναπτύσσεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης κ. Τάσος Γκλούμπος και συνέχισε λέγοντας πως για αυτούς, η μέρα παράδοσης των δεμάτων είναι τα δικά τους «Χριστούγεννα» καθώς δίνουν και παίρνουν αγάπη από τους συμπολίτες και τους συνανθρώπους τους.  

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση