Για 15 συνεχόμενα χρόνια η Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης στελεχώνει με αθλητές της την Εθνική Ομάδα Ταεκβοντό

4 Min Read

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των αθλητών του συλλόγου μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων το οποίο ανέλαβε να φέρει εις πέρας η πόλη της Καρδίτσας, στις 30/9 και 1-2/10/2016, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ταεκβοντό. Συνολικά 530 αθλητές από κάθε γωνιά της χώρας έδωσαν το παρόν θέλοντας να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο των νικητών καθώς και ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στον Καναδά και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Burnaby. Ήταν ένα τριήμερο με έντονο ενδιαφέρον και μεγάλο ανταγωνισμό από αθλητές με όνειρα και στόχους όπου αναδείχτηκαν και οι επίλεκτοι αθλητές οι οποίοι ως μέλη της εθνικής μας ομάδας θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επίσης, οι 4 πρώτοι όλων των κατηγοριών μοριοδοτούνται από την πολιτεία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γεγονός που στόχο έχει να διευκολύνει όλους τους ερασιτέχνες αθλητές-μαθητές και την προσπάθειά τους στον τομέα της μόρφωσης.

Από τον σύλλογο της Κοζάνης Μακεδονική Δύναμη συμμετείχαν 11 αθλητές   με τελικό απολογισμό ένα χρυσό μετάλλιο, ένα χάλκινο και τρεις πέμπτες θέσεις. Ο λόγος για τους

- Advertisement -

1) Μπουντιούκο Σπινάρη Αθανάσιο, χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -78kg                                                                                       2) Τσάμπουρα Μαριάννα, χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -63 kg

3) Γεροντίδης Ιωάννης, Πέμπτη θέση στην κατηγορία των -45 kg

4) Μπουντιούκος Σπινάρης Νικόλαος, Πέμπτη θέση στην κατηγορία των -68 kg                                                                                   5) Παπαδόπουλο Χρήστο, Πέμπτη θέση στην κατηγορία των -78 kg .

Την αγωνιστική ομάδα συνόδεψε ο κύριος Θεοδωρίδης Θεόδωρος, μέλος του συλλόγου και γ΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ταεκβοντό και ο κύριος Αλμασίδης Χρήστος, προπονητής της αγωνιστικής ομάδας που δήλωσε : Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την ομάδα μας. Έκαναν μια δυναμική παρουσία παρότι οι περισσότεροι βρίσκονται στην μικρότερη ηλικιακά κατηγορία εφήβων/νεανίδων, δηλαδή κάποιοι αγωνίζονται και το 2017 και το 2018 στην κατηγορία εφήβων/νεανίδων, που σημαίνει ότι έχουμε παρόν αλλά και μέλλον. Μεγάλη επιτυχία για τον αθλητή μας Μπουντιούκο Σπινάρη Νάσο μιάς και με το χρυσό του μετάλλιο καταφέραμε να πάρουμε ένα από τα 20 εισιτήρια που έχει δικαίωμα η κάθε χώρα ώστε να εκπροσωπηθεί στο παγκόσμιο του Καναδά, τον Νοέμβριο. Για 15 συνεχόμενα χρόνια ο σύλλογός μας στελεχώνει με αθλητές του την εθνική μας ομάδα σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά, Μεσογειακά και Βαλκανικά πρωταθλήματα, σε ολυμπιακές προκρίσεις και όχι μόνο. Σε αυτά τα 15 χρόνια έχει καταφέρει να πάρει 5 παγκόσμιες διακρίσεις, 12 πανευρωπαϊκές, 2 μεσογειακές, 2 βαλκανικές και περισσότερα από 300 πανελλήνια μετάλλια και τώρα με τον Μπουντιούκο Σπινάρη Αθανάσιο, ευχόμαστε και ελπίζουμε να κάνουμε μία καλή πορεία μιας και έχουμε δουλέψει πολύ μεθοδικά τα τελευταία 4 χρόνια τόσο με τον σύλλογο όσο και με την επίλεκτη ομάδα της Ένωσης. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω καταρχήν τους συναδέλφους, προπονητές και γυμναστές του συλλόγου μας που ο καθένας χωριστά έχει την ευθύνη για μία προπονητική παράμετρο, τους συνεργάτες προπονητές της Ένωσης που και αυτοί από την πλευρά τους καθορίζουν την πορεία των αθλητών και συγκεκριμένα τους Εφραιμίδη Παντελή που είναι και προπονητής στην εθνική μας ομάδα, τον Χριστίδη Ανδρέα, γυμναστή και προπονητή της Ένωσης και βέβαια την διοίκηση της Ένωσης που με τις επιλογές της αυξάνει συνεχώς την αγωνιστική ετοιμότητα της επίλεκτης ομάδας. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς των αθλητών του συλλόγου μας οι οποίοι με μεγάλη διάθεση προσφοράς βρίσκονται πάντα δίπλα μας και με την βοήθεια όλων απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα όλων αυτών των ετών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Πουτογλίδης Γεώργιος και το Δ.Σ. συγχαίρουν όλους τους αθλητές για την συμμετοχή και την διάκρισή τους και εύχονται καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στον αθλητή Μπουντιούκο Σπινάρη Αθανάσιο του Εμμανουήλ και της Ευγενίας Τερέζας, στο Παγκόσμιο.

Μοιραστείτε την είδηση