Για άθλιες συνθήκες στην παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σιάτιστας κάνουν λόγο συντελεστές του “Κτήματος” του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

1 Min Read

Τη δυσφορία του για τις συνθήκες που συνάντησαν στη Σιάτιστα οι ηθοποιοί  του ΔΗΠΘΕ Κοζάνης της παράστασης  “Το κτήμα” εξέφρασε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Τσακίρης.

“Στις 24 Νοεμβρίου, παρουσιάσαμε την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στη Σιάτιστα, στο Κέντρο Πολιτισμού , δωρεά του ζεύγους Βουδούρη…’Ενα υπέροχο κτήριο…που ήταν παγωμένο.

Δεν είδαμε κάποιον υπεύθυνο, δεν είχαμε καμαρίνια, μας έβαλαν σε ένα δωμάτιο 3χ3, σαν αποθήκη, χωρίς καθρέφτη, και στα παρασκήνια τα ρεύματα πηγαινοέρχονταν χωρίς διόδια…απαράδεκτη κατάσταση. Επίσης και στη σκηνή έλειπαν τα φώτα, δύο προβολείς και πολλοί μας είναι. Είναι κρίμα να μην παρουσιάζεται η παράσταση, όσο γίνεται σε καλύτερες συνθήκες. Έτσι δεν δημιουργείς θεατρικό κοινό” ανέφερε σε ανάρτηση του.

Στο ίδιος μήκος κύματος και η ανάρτηση της σκηνοθέτιδος Αναστασίας Κουμίδου.

“Από το πρωί που έμαθα τις άθλιες συνθήκες και την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι ηθοποιοί, έχω στενοχωρεθει αφάνταστα. Φτιάξαμε μια παράσταση με κόπο, αγάπη, σε χρόνους ταχύτατους. Βλέπω ότι ούτε η παράσταση (2 προβολείς!!!) αλλά κυρίως οι ηθοποιοί που δίνουν τον εαυτό τους αντιμετωπιζονται με απάνθρωπο τρόπο (έλλειψη θέρμανσης, καμαρινιών, φροντιδας). Το θεατρο είναι ο πυρήνας του Ανθρώπου αν δεν υπάρχει θεατρο δεν υπάρχει ούτε πυρήνας ούτε άνθρωπος…”.
Η φώτο είναι από το Ράδιο Σιάτιστα
Μοιραστείτε την είδηση