Για δεύτερη μέρα βελτίωση του αριθμού κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης

3 Min Read

2570 κρούσματα κορωνοιού σήμερα στη χώρα εκ των οποίων 34 στην Κοζάνη (χθες είχαμε 39).

 

Σε «κόκκινο» συναγερμό η Δυτική Μακεδονία-Κοζάνη και Εορδαία μονοπωλούν τα κρούσματα

Συναθροίσεις σε ιδιωτικούς χώρους, αλλά και πολλά κρούσματα σε σχολεία (τα οποία εφόσον κριθεί σκόπιμο θα ζητηθεί να σταματήσει η λειτουργία τους) μαζί με την Αποκριά, εντόπισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, κατά τις ανακοινώσεις που έκανε για την εξέλιξη του κορωνοϊού στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «συνεχίζεται η αυξητική τάση στην Περιφέρειά μας. Έχουμε συνολικά 447 ενεργά κρούσματα στην Δ. Μακεδονία, εκ των οποίων τα 332 στην Π.Ε. Κοζάνης, τα 77 στην Π.Ε. Καστοριάς, τα 11 στην Π.Ε. Φλώρινας και τα 27 στην Π.Ε. Γρεβενών».

Ο κ. Κασαπίδης επισήμανε ότι Κοζάνη και Εορδαία «μονοπωλούν» τα κρούσματα με 155 και 144 κρούσματα αντιστοίχως, προσθέτοντας πως με αυτά τα δεδομένα η Δυτική Μακεδονία έχει ξεπεράσει το δείκτη 150 και βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό με πιθανότητα, εφόσον συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, να περάσει σε επιβολή νέων μέτρων. Να σημειωθεί ότι η ΠΕ Κοζάνης με όριο τα 150 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 220.

Αναφορά έκανε ο κ. Κασαπίδης και στην εξέλιξη των εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι είμαστε μπροστά, αλλά ταυτόχρονα είπε πως υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία. «Υπάρχει μια οριακή αντιμετώπιση στα νοσοκομεία, αλλά αν δεν ανακουφιστεί η πίεση αυτή, θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.  Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα ζητηθεί από τον συντονιστή του ΕΟΔΥ Ιορδάνη Ρωμιόπουλο να είναι παρών για να κάνει ενημέρωση.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης έγινε λόγος για ανάγκη να υπάρξει επαναπροσδιορισμός του πλάνου αντιμετώπισης που θα βοηθήσει σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, έτσι ώστε να μην συνεχίζεται η αρνητική πρωτιά της περιοχής.

Δ. Σαρηγιάννης: Περισσότερο μας ανησυχεί και πάλι η Κοζάνη

Να σημειωθεί, πάντως, ότι και από την ποσοτική ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων που παρουσιάζει η ομάδα του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η Κοζάνη είναι από τις περιοχές που αναφέρονται σε αυτές που προκαλούν ανησυχία.

«Από αυτές όμως περισσότερο ανησυχεί και πάλι η Κοζάνη, στην οποία έχει διαμορφωθεί έντονη αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες, η οποία δεν φαίνεται να αναχαιτίζεται άμεσα, ενώ και η Πιερία που βρίσκονταν στο όριο, πλέον πέρασε και αυτή στις κόκκινες περιοχές» ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης, ενώ και στην Καστοριά η συνολική πορεία της επιδημικής καμπύλης είναι αυξητική και η κορύφωση προβλέπεται να επέλθει σε 3-4 ημέρες.

Μοιραστείτε την είδηση