Για ενδέκατη χρονιά ο Φιλοπρόοδος προσέφερε τα «δέματα αγάπης»

3 Min Read

Η καθιερωμένη δράση για τις οικογένειες της «διπλανής πόρτας»

Για άλλη μια χρονιά, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του. Για τις ημέρες του Πάσχα, τα μέλη του Φιλοπροόδου ετοίμασαν πακέτα με τρόφιμα και πασχαλινά είδη, τα οποία θα προσφέρουν σε περισσότερες από εκατό οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για μια δράση που γίνεται εδώ και έντεκα χρόνια τόσο τις ημέρες του Πάσχα όσο και αυτές των Χριστουγέννων αλλά και κάθε φορά που θα υπάρξει ανάγκη, όπως έγινε πέρυσι με τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

- Advertisement -

Τα δέματα δόθηκαν σε οικογένειες της «διπλανής πόρτας» που το έχουν πραγματικά ανάγκη ενώ φέτος υπάρχουν 30 διαφορετικά είδη τροφίμων (δέκα επιπλέον από τις προηγούμενες χρονιές), όπως όσπρια, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, κρεατικά, λάδι, ζυμαρικά, φρούτα κ.α. τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών για όλη την εορταστική περίοδο ώστε να μπορούν όλοι να έχουν ένα πλούσιο Πασχαλινό τραπέζι.

Ενώ έτοιμα είναι να πάνε στους παραλήπτες τους και τα δέματα για «τα παιδιά του δεκατιανού» που ο Φιλοπρόοδος έχει αναλάβει το ρόλο του «νονού» και περιλαμβάνουν ρούχα, τσουρέκι, σοκολατένιο αυγό, καραμέλες, είδη στοματικής υγιεινής και λαμπάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης κ. Τάσο Γκλούμπο, η προσπάθεια αυτή στηρίζεται σ’ ένα δίκτυο αλληλεγγύης που υπάρχει στην πόλη, με ευαίσθητους πολίτες και επαγγελματίες που στηρίζουν τη δράση του συλλόγου και για αυτό το λόγο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για ακόμη μια χρονιά. «Θα ήθελα να δώσω τα εύσημα στους ευαίσθητους συμπολίτες μας και τους επαγγελματίες της πόλης. Είναι μια προσπάθεια η οποία εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, γιατί πολλοί φίλοι αλλά και επαγγελματίες της πόλης μας στηρίζουν, με περισσή ανθρωπιά, αυτή μας την προσπάθεια. Είναι μια δράση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για ακόμη μια χρονιά λόγω της αλληλέγγυας πόλης της Κοζάνης και των ανθρώπων της. Την αλληλεγγύη όταν την καλλιεργείς, αναπτύσσεται. Αυτοί οι άνθρωποι πραγματοποιούν αυτή τη δράση, εμείς απλά τη συντονίζουμε» τόνισε ο κ. Γκλούμπος και υπογράμμισε πως η κοινωνική ομάδα του συλλόγου, λειτούργησε άψογα όλο αυτό το διάστημα.

Κλείνοντας, ο κ. Γκλούμπος ανέφερε πως όσο θα υπάρχουν οικογένειες και άνθρωποι που δυσκολεύονται, ο Σύλλογος, υποστηριζόμενος από την τοπική κοινωνία, θα συνεχίζει τις δράσεις του και έδωσε τις ευχές του για το Πάσχα.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση